Стадіон «Ян Брейдель»: чемпіонат Європи, народний герой та гібридне поле

Стадіон «Ян Брейдель»: чемпіонат Європи, народний герой та гібридне поле

Поєдинок відбудеться у бельгійському місті «Брюгге», на стадіоні «Ян Брейдель» - домашній арені команди. Ми вирішили докладніше дізнатися про цей стадіон.

Ця багатофункціональна арена, одна з найбільших у Бельгії, яка знаходиться у власності міста, і також є домашньою для ще одного місцевого клубу – «Серкль» - була відкрита 1975-го року під назвою «Олімпіаштадіон». Тоді вона вміщувала 30 тисяч глядачів, щоправда, місця були переважно стоячими. У 90-х їх замінили на сидячі, через що місткість стадіону зменшилася до близько 20 тисяч глядачів.

Стадіон реконструювали 1998-го року в рамках підготовки до Чемпіонату Європи з футболу 2000-го року, матчі якого він приймав. У результаті розширення місткість було збільшено з 18 тисяч до 29 062 глядачів, і за цим показником він знаходиться на третьому місці серед усіх футбольних арен країни.

Стадіон був відомий у Бельгії тим, що був першим футбольним майданчиком у країні, який відобразив свою назву на трибунах за допомогою контрастних кольорових сидінь, які були встановлені на Північній трибуні. Напередодні Чемпіонату Європи стадіону було присвоєно ім'я Яна Брейделя – відомого бельгійського діяча та народного героя Середньовіччя, що був борцем за свободу.

Стадіон зручно знаходится у 4-х кілометрах від історичного центру міста та головного залізничного вокзалу, відразу за храмом Сент-Андре. Хоча до нього можна дістатися пішки за годину, багато уболівальників віддають перевагу громадському транспорту.

У грудні 2015 року природне покриття поля було замінене на гібридне за технологією «Mixto Hybrid Grass», яке було виготовлене в Італії. Його суть полягає у тому, що пласти газону прошивають пучками штучної трави.

Квитки на домашні матчі «Брюгге» можна придбати біля кожної з чотирьох трибун на стадіоні у день матчу, за умови, якщо вони залишилися після продажу у касі протягом тижня перед поєдинком, та також на веб-сайті клубу онлайн. Вартість перепусток – від 15 до 40 євро на звичайні матчі, в залежності від обраного місця. На принципові поєдинки проти «Андерлехта», «Гента», «Стандарта», «Генка», «Серкль» вони дещо підвищуються і складають від 20-ти до 60 євро. Відзначимо, що відвідуваність домашніх матчів суперника «Динамо» - одна з  найвищих у Бельгії, але на більшість матчів квитки можна легко дістати.

Технічні характеристики стадіона:

Розміри поля: 105 на 68 метрів

Освітлення – 1700 люкс.

Стадіон складається із чотирьох трибун для глядачів:

Західна трибуна вміщує 463 ложі, верхній ярус - 2327 місць, нижній ярус – 2705 місць, сектор для інвалідних візків – 30 місць.

Північна трибуна:

Верхній ярус: 6 834 місця

Нижній ярус: 2273 місця

Східна трибуна

Верхній ярус: 4244 місця

Нижній ярус: 2722 місця

Південна трибуна

Верхній ярус: 5 457 місць (із них для відвідувачів: 1500 місць – із міркувань безпеки стадіон «Ян Брейдель» використовують не на всю потужність)

Нижній ярус: 1967 місць.

Уболівальники гостьових команд зазвичай розміщуються на другому ярусі південно-східного кута стадіону.

Адреса: Olympialaan 74, 8200 St.-Andries (Brugge).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер