У півфіналі!

У півфіналі!

Динамівці поставили на місце своїх кримських опонентів, отримали впевнену перемогу і вийшли до півфіналу національного Кубка.

Після поразки в Сімферополі 0:2 киянам потрібно було дуже постаратись, аби пройти далі. Суперник – команда грамотна, яка вміє відсиджуватись в обороні, хоча і не особливо успішно виступає у виїзних матчах.

Цю репутацію підопічні Фоменка підтвердили в Києві. Уже на другій хвилині оборона гостей була «розкатана» і Бангура без перешкод замкнув простріл із флангу. Дуже швидко «біло-сині» зробили вагому заявку на те, аби відіграти фору, яку дали супернику за підсумками першого матчу.

Динамівці не стали летіти вперед і особливо не форсували події. Моменти біля воріт періодично виникали, але говорити про постійну напругу в штрафному киян не доводилось. Утім, цього, як засвідчила практика, і не потребувалось.

Після небезпечних ударів Бангура і Марковича свою справу зробив Гусєв. Олег, який розігрався наприкінці першої частини сезону, наніс відмінний удар. Козаченко бачив політ м’яча, але прямо перед ним м’яч дещо змінив траєкторію і швидкість, у результаті чого голкіпер свою команду не виручив.

А відразу ж на початку другого тайму Гусєв заробив пенальті (у своєму штрафному під Олега неакуратно підкотився Ільницький), а Бангура без промаху пробив з точки. Дефіцит не лише ліквідовано, але і необхідний запас для виходу в півфінал.

Як часто буває в таких випадках, необхідно було зробити «контрольний вистріл». Аби наприкінці матчу не хапатись за серце і не ремствувати на фортуну, потрібно було забивати четвертий м’яч. І всі передумови для були! Гавранчіч, Шацьких і Мілевський могли позбавити нас «інфарктної кінцівки», але кожен раз чогось не вистачало. Особливо тривожно виглядав промах Артема – за таке можна і поплатитись.

… І ледве не поплатились. Луценко продемонстрував відмінну реакцію і парирував удар Гоменюка метрів із восьми, а добити Ковпаку завадив Гавранчіч. От так от, на рівному місці ледве не втратили путівку до півфіналу. Але це було б несправедливо. У першому матчі кримчани видавили максимум, а от динамівцям відверто не пощастило. Але матч-відповідь показав, хто є хто. Ми сильніше, ми ідемо далі!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер