Тарас Михалик: «Травма не «пускає» в загальну групу»

Тарас Михалик: «Травма не «пускає» в загальну групу»

Майже місяць не з’являвся на полі півзахисник «Динамо» Тарас Михалик. Причина – прикра травма, яка дала про себе знати після матчу зі «Спортингом». Кореспондент www.fcdynamo.kiev.ua поцікавився в Тараса, як проходить його відновлення і зачепив теми, актуальні для «Динамо».

- Тарасе, перш за все дозволь привітати тебе із днем народження (28 жовтня півзахиснику виповнилось 24 роки – прим. автора)…

- Дякую за вітання.

- Твоє відновлення дещо затягнулось. Коли можна чекати твого повернення на поле?

- Чесно кажучи, не знаю. Поки що працюю індивідуально. Травма ще не «підпускає» до загальної групи.

- А з чим саме в тебе проблеми?

- Надрив бокової зв’язки коліна. Лікарі сказали, що ще як мінімум два тижні потрібно утриматись від повноцінних навантажень. Тому поки що лише бігаю.

- На прес-конференції перед матчем із «Манчестером» Йожеф Сабо відзначив твою роботу на футбольному полі, висловивши бажання, щоб у «Динамо» було 22 Михалика. Мабуть, приємно чути такі слова від головного тренера?

- Не доводилось чути ці слова. Та і в пресі не читав із цього приводу нічого. Тим не менше приємно, коли головний тренер тебе виокремлює. Подібна оцінка зобов’язує – не можна давати собі спуску.

- А як взагалі складаються стосунки з Сабо?

- Нормально. Як у тренера і гравця – робочі.

- Чи здатна команда зачепитись за єврокубкову весну, будь це плей-офф Ліги чемпіонів чи Кубок УЄФА?

- Цілком. За Лігу чемпіонів поборотися, гадаю, шанси невеликі, а от потрапити до Кубка УЄФА нам цілком під силу. Старатимемось, щоб Київ не залишився без євровесни-2008.

- Досить тривалий час ти спостерігаєш за грою команди зі сторони. Як можеш оцінити нинішній стан «Динамо»?

- Одвічна проблема команди – це постійні травми гравців. Через них тренер не може награти повноцінний склад, проводячи постійні ротації. А в цьому, як не верти, позитивного мало. Можливо, команда зараз не готова на 100%. Але прийшов новий тренер зі фізпідготовки – повинен «розтормошити» футболістів.

- До речі, які враження від роботи Вінченцо Пінколіні? 

- Я ще не працював із ним. Але, спостерігаючи зі сторони, можу сказати , що тренування проходять цікаво. Що ж, повернусь до загальної групи, зможу оцінити зсередини.

- У чемпіонаті України «Динамо» отримало три мінімальні перемоги поспіль. Невже настільки виріс рівень чемпіонату?

- Головне, що ми виграємо. Мінімально виграєш чи з великою перевагою – не суттєво. Щодо рівня чемпіонату, думаю він усе-таки трохи виріс.

- Ще один тур – і закінчується перше коло чемпіонату. Яка оцінка виступу команди за 10-бальною школою?

- Це поза моєю компетенцією. Це завдання головного тренера.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер