Тиждень збірних: підсумки для динамівців

Тиждень збірних: підсумки для динамівців

Нічого ще не вирішено у групі I європейської кваліфікації ЧС-2018, де одразу дві збірні мають у складі гравців київського «Динамо».

Збірна України провела напевно свій найкращий матч у нинішньому відборі, перемігши у Харкові Туреччину з рахунком 2:0. Перемогу у цій грі головній команді країни приніс дубль Андрія Ярмоленка, для якого цей матч став першим після трансферу до дортмундської «Боруссії».

Безпосередню участь у цій грі взяли троє гравців київського «Динамо»: Євген Хачеріді та Артем Кравець вийшли у стартовому складі, а Артем Бєсєдін замінив Кравця в середині другого тайму.

Зовсім іншою була гра та результат нашої збірної у Рейк’явіку, де команда Андрія Шевченка поступилася збірній Ісландії – 0:2. Участь у матчі взяли ті самі троє динамівців. У стартовому складі вийшли Євген Хачеріді та Артем Бєсєдін, які провели свої 49-й та 6-й матчі за національну збірну відповідно. На 71-й хвилині гри замість Бєсєдіна на поле вийшов Артем Кравець, для якого цей матч став 19-м у складі збірної України.

Нагадаємо, що на вересневі матчі були також викликані динамівці Максим Коваль, Микола Морозюк, Сергій Сидорчук, Денис Гармаш, Володимир Шепелєв та Віктор Циганков.

Збірна Хорватії, кольори якої захищають динамівці Домагой Віда та Йосип Піварич, лише на другий день дограла домашній матч проти Косово, який був перерваний через сильну зливу в Загребі. Обидва динамівця провели повний матч, а перемогу «картатим» приніс влучний удар головою Віди, гол якого виявився єдиним у грі.

За кілька днів у Туреччині Хорватія поступилася з тим самим рахунком – 0:1, а Піварич та Віда знову провели повний матч.

Перед останніми двома турами Хорватія та Ісландія очолюють групу, набравши по 16 очок, а Туреччина та Україна мають на два залікові бали менше.

Втратила шанси на потрапляння на ЧС-2018 збірна Угорщини, кольори якої захищає Тамаш Кадар.

Динамівець посприяв домашній перемозі угорців над збірною Латвії (3:1), відкривши рахунок у грі на п’ятій хвилині матчу в Будапешті. Однак у вирішальній домашній битві з Португалією за кілька днів мадяри зазнали поразки (0:1). Обидві гри Кадар провів без замін.

Натомість зберігає всі шанси на потрапляння на мундіаль збірна Томаша Кендзьори.

Поляки продовжують очолювати свою групу, не зважаючи на розгромну поразку від збірної Данії у Копенгагені (0:4). У другому матчі Польща розгромила у Варшаві Казахстан – 3:0. Кендзьора обидві гри провів у запасі. За два тури до завершення групового етапу поляки випереджають Чорногорію та Данію на три очки.

Півзахисник Микита Корзун зі збірною Білорусії вдома поступився Швеції 0:4. Динамівець провів на полі увесь матч та записав до свого пасиву жовту картку на 86-й хвилині зустрічі. Після восьми матчів білоруси набрали 5 очок та разом зі збірною Люксембургу ділять останню сходинку у групі А.

Не брав участі у матчах своєї збірної динамівець Дерліс Гонсалес. Його збірна Парагваю з рахунком 3:0 на виїзді перемогла Чилі, а вдома поступилася Уругваю 1:2. Обидві гри наш півзахисник провів на лаві запасних. На разі Парагвай іде на 7-му місці у турнірній таблиці, маючи у своєму активі 21 очко.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер