ТМ. «Динамо» – «Аустрія Лустенау» – 2:2. Звіт про матч

ТМ. «Динамо» – «Аустрія Лустенау» – 2:2. Звіт про матч

У вівторок, 31 січня, київське «Динамо» провело третій контрольний матч у рамках навчально-тренувального збору в Туреччині, де наша команда готується до другої половини сезону. Суперником «біло-синіх» цього разу став представник вищого дивізіону Австрії – «Аустрія Лустенау».

Нагадаємо, у попередніх контрольних матчах у Туреччині підопічні Мірчі Луческу поступилися віденському «Рапіду» 0:4 та словенському «Марибору» 0:2. У сьогоднішньому поєдинку, як і у минулих, кияни зіграли двома різними складами у кожному з таймів. Звернула на себе увагу присутність у стартовому складі киян 17-річного нападника Матвія Пономаренка, який виступає на правах оренди за юнацьку команду луганської «Зорі».

Зустріч виявилася насиченою та результативною. Глядачі побачили по два забитих м’яча у кожному з таймів. До перерви відзначилися гравці «Аустрії Лустенау», а у другому таймі забивали лише динамівці, яким вдалося зрівняти рахунок.

На початку зустрічі австрійці неординарним способом розіграли штрафний удар, але Волошин зміг заблокувати простріл суперника до штрафного майданчика. Біля протилежних воріт першу можливість відзначитися отримав Пономаренко, коли пробив у площину воріт, але з його ударом впорався воротар. Незабаром близьким до того, аби забити був Діалло, який із меж штрафного майданчика пробивав у дотик у протихід воротарю, але голкіпер «Аустрії Лустенау» зумів зреагувати. У наступному епізоді Пономаренко взяв ініціативу у свої руки та завдав удару метрів з 14-ти – вийшло трохи неточно.

Словом, за кількістю небезпечних моментів українці переважали австрійців, але відзначитися ніяк не вдавалося. Натомість суперники своїм моментом скористалися сповна: Граберу вдався чудовий за виконанням потужний удар метрів з 30-ти, до речі, перший у площину воріт, після якого м’яч від поперечини залетів у ворота – 0:1.

Незважаючи на те, що динамівці підтримували відносно високий темп та багато часу проводили біля чужих воріт, за 10 хвилин до свистка на перерву «біло-сині» пропустили знову: Фрідрікас пройшов захист киян та з району воротарського майданчика пробив повз Нещерета, подвоївши перевагу своєї команди. Надалі австрійці більше контролювали м’яч та володіли територіальною перевагою, але до перерви рахунок на табло не змінювався.

А ось початок другої половини зустрічі був за українцями. Вони активно включилися у гру після перерви та спрямували зусилля на те, щоб переломити хід гри на власну користь. І достатньо скоро підопічним Мірчі Луческу це вдалося зробити. Спочатку наша команда заробила право на стандарт, Гармаш виконав удар по воротах, на який зреагував голкіпер, але він відбив м’яч перед собою. Першим на добиванні опинився Попов – і спрямував м’яч у сітку, скоротивши відставання у рахунку.

Цей забитий м’яч додав впевненості діям наших футболістів, і вони продовжили володіти ініціативою. Достатньо швидко їхні зусилля були винагородженні: Беніто виборов м’яч, зробив передачу на партнера, потім м’яч отримав Вівчаренко та з району півкола перед штрафним майданчиком чудовим за виконанням ударом спрямував м’яч у верхній кут воріт, зрівнявши рахунок – 2:2.

Динамівці мали усі шанси вибороти вольову перемогу, адже протягом усього тайму переважали суперника, перемістивши гру до чужих воріт. Зокрема, чудову нагоду забити втретє мав Гармаш, але після його удару м’яч пролетів вище воріт. Трохи не пощастило молодим та старанним Царенку і Кремчаніну, забракло влучності Андрієвському, який пробив неточно. Завершився поєдинок подачею киян від кутової позначки, але суперники змогли відбитися.

Тож, у підсумку – бойова нічия 2:2.

Зазначимо, що свій наступний контрольний поєдинок «Динамо» проведе 3-го лютого проти житомирського «Полісся» з України.

Товариський матч

«Динамо» – «Аустрія Лустенау» (Австрія) – 2:2 (0:2)

«Динамо» (перший тайм): Нещерет, Караваєв, Бурда, Сирота, Дубінчак,, Сидорчук (к), Шепелєв, Лонвейк, Діалло, Волошин, Пономаренко.

«Динамо» (другий тайм): Нещерет, Вівчаренко, Боль, Попов, Тимчик, Андрієвський, Шепелєв, Яцик, Царенко, Гармаш, Беніто (Кремчанін, 77).

Голи: Попов (52), Вівчаренко (60) – Грабер (26), Фрідрікас (35).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер