ТМ. «Динамо» – «Мамелоді Сандаунз» – 1:0. Звіт про матч

ТМ. «Динамо» – «Мамелоді Сандаунз» – 1:0. Звіт про матч

У середу, 17 липня, київське «Динамо» провело четвертий контрольний матч у рамках навчально-тренувального збору в Австрії, де наша команда готується до нового сезону. Нагадаємо, у попередніх поєдинках підопічні Олександра Шовковського зіграли унічию з німецькими «Падерборном» (0:0) та «Шальке» (2:2), а також впевнено перемогли данський «Брондбю» (4:0).

Сьогодні суперником «біло-синіх» став південноафриканський футбольний клуб з міста Преторія – «Мамелоді Сандаунз», який є багаторазовим чемпіоном своєї країни.

Українці перемогли з рахунком 1:0. Долю зустрічі вирішив гол Діалло, який наш півзахисник провів у середині першого тайму.

У перші хвилини команди не створювали небезпечних моментів біля воріт одна одної – майже уся боротьба точилася усередині поля. У ці хвилини відзначимо лише момент Ярмоленка, якого вивів на ударну позицію Супряга, але цього разу для воротаря «Мамелоді Сандаунз» Фебруарі усе обійшлося. Динамівці більше володіли м’ячем, щоправда, на власній половині поля, а щойно наша команда була близькою до загострення ситуації, південноафриканці перехоплювали м’яч та переривали передачі наших хлопців.

Одного разу Мудау долучився до атаки та пробив трохи невлучно. Тим часом біля протилежних воріт знову активним був Ярмоленко, який з меж штрафного майданчика пробив невлучно. А найближчими до того, щоб відзначитися, наші суперники були під час потужного удару зі штрафного, коли динамівців врятувала поперечина!

А ось кияни дуже скоро скористалися своєю нагодою сповна: Ярмоленко помітив забігання Волошина по правому флангу, віддав йому передачу, Назар прострілив до штрафного майданчика, де Діалло приблизно з лінії воротарського майданчика у падінні спрямував м’яч у сітку – 1:0.

Через кілька хвилин гравці «Мамелоді Сандаунз» ледь не зрівняли рахунок – до небезпеки призвело чергове стандартне положення у безпосередній близькості до штрафного майданчика. Мокоена хорошим ударом обвів стінку, але Нещерет м’яч забрав у нижньому куті воріт. Наприкінці першого тайму суперники провели ще кілька перспективних атак, зокрема за участі того ж Мокоени, але попри усі їхні зусилля, команди пішли на перерву за мінімальної переваги українців.

У другому південноафриканці діяли активніше, створюючи проблеми захисту динамівців, але до справжньої загрози справа не доходила. Гравці «Мамелоді Сандаунз» більше володіли м’ячем, але на підступах до штрафного майданчика динамівців наші гравці його перехоплювали.

Гра вибухнула емоціями, коли Лонвейк зробив стрімке забігання по флангу та простріл до штрафного майданчика на Супрягу, але Владиславу не вдалося завдати удару головою, як треба. Під час наступної небезпечної ситуації біля чужих воріт, яка виникла після подачі кутового, Лонвейк завдавав удару вже сам, але вийшло неточно. Одразу після цього суперник ледь не зрівняв рахунок, коли Летлхаку прорвався до воріт та цілив у дальній кут, але вже вдруге динамівців врятував каркас воріт – стійка! Перевірив пильність Моргуна і Кодісанг – наш воротар зіграв надійно та забрав м’яч.

Наприкінці зустрічі команди почали грати на зустрічних курсах. У «Динамо» відзначимо моменти Супряги та Піхальонка. Перший пробив невлучно, а з ударом другого впорався воротар. Останні хвилини пройшли в атаках динамівців, але забитих м’ячів глядачі більше не побачили.

Тож у підсумку, 1:0 – мінімальна перемога «Динамо».

Зазначимо, що свій наступний контрольний поєдинок «Динамо» проведе у четвер, 18-го липня, проти представника німецької Бундесліги – клубу «Уніон» (Берлін).

Товариський матч

«Динамо» – «Мамелоді Сандаунз» (Преторія, ПАР) – 1:0 (1:0)

17.07.2024. Австрія, Sportzentrum Wörgl

«Динамо»: 35. Нещерет (51. Моргун, 46), 44. Дубінчак, 3. Дячук, 40. Біловар, 9. Волошин (28. Себальйос, 46), 17. Лонвейк (76. Піхальонок, 74), 18. Андрієвський (6. Бражко, 74), 10. Шапаренко (8. Шепелєв, 46), 7. Ярмоленко (к) (37. Царенко, 46), 30. Діалло (22. Кабаєв, 46), 21. Супряга.

«Мамелоді Сандаунз» (стартовий склад): 36. Фебруарі, 25. Мудау, 14. Машего, 20. Кекана, 5. Лебуса, 4. Мокоена, 11. Алленде, 17. Модіба, 33. Масеко, 22. Мабена, 18. Зване.

Гол: Діалло (26).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер