ТМ. «Динамо» – «Марибор» – 0:2. Звіт про матч

ТМ. «Динамо» – «Марибор» – 0:2. Звіт про матч

У суботу, 28 січня, київське «Динамо» провело другий контрольний матч у рамках навчально-тренувального збору в Туреччині, де наша команда готується до другої половини сезону. Суперником «біло-синіх» став один із найтитулованіших клубів Словенії – «Марибор», який у минулому сезоні 16-й раз в історії став чемпіоном країни.

Нагадаємо, у попередньому контрольному матчі у Туреччині підопічні Мірчі Луческу поступилися віденському «Рапіду» 0:4. У сьогоднішньому поєдинку, як і у минулому, кияни зіграли двома різними складами у кожному з таймів. Долю зустрічі вирішили два забиті м’ячі, який «Марибор» провів на початку другого тайму та за 10 хвилин до фінального свистка.

Протягом перших хвилин зустрічі динамівці постаралися взяти м’яч під свій контроль та вести гру. Підопічні Мірчі Луческу провели кілька перспективних атак, шукаючи можливість пройти до воріт суперника. Із завершальним ударом не завжди складалося, але з часом кияни виправили цей компонент.

Словенці відповідали достатньо гостро – в одному з епізодів виручати свою команду довелося Нещерету, який зреагував на сильний удар низом. Загалом гра проходила на не дуже високих швидкостях. Зазначимо, що «Марибор» вже встиг провести три контрольні поєдинки та завершує свою підготовку до відновлення чемпіонату, а «Динамо» її лише розпочало, провіши один спаринг.

У середині тайму відзначимо небезпечний удар Діалло у ближній кут воріт, але м’яч пролетів повз ворота. А також спробу Сидорчука, який, опинившись на ударній позиції, спрямував м’яч вище. Активними були фланги в особі Дубінчака та Тимчика, але простріли та навіси до штрафного майданчика до забитих м’ячів не призвели. Близьким до того, аби відзначитися, був Царенко, але на його удар із меж штрафного майданчика зреагував воротар «Марибора». Тож найцікавіше команди залишили на другий тайм.

Після перерви активними діями відзначалися словенці. Щойно розпочалася друга половина зустрічі, як Ілічіч розпочав чудову атаку своєї команди, яка стала результативною. Антолін отримав м’яч поблизу лінії штрафного майданчика та влучним ударом спрямував його у кут воріт Нещерета. Майже одразу кияни мали можливість відігратися, коли Ванат заробив пенальті – його у власному штрафному майданчику збив капітан «Марибора» Мілець. Виконувати одинадцятиметровий удар взявся сам Владислав, але пробив повз праву стійку.

Незабаром словенці створили ще один гострий момент, але динамівцям відверто пощастило, коли м’яч пролетів повз ворота. А в іншому епізоді на удар суперника зреагував Нещерет. У другій половині тайму за достатньо короткий проміжок часу дві жовті картки отримав Лонвейк та залишив поле. За згодою команд вилученого гравця було замінено на іншого – Беніто.

Через три хвилини після цієї події «Марибор» спромігся забити другий м’яч: усе для партнера зробив Ілічіч, який обіграв двох наших захисників та викотив м’яч під удар Брнічу, який несильним ударом із району лінії штрафного майданчика пробив точнісінько у кут воріт впритул зі стійкою – 0:2. Протягом останніх 10-ти хвилин динамівці застосували високий пресинг, заробили кілька стандартних положень, але з подачами від кутової позначки та зі штрафного справилися словенці. Рахунок протримався незмінним до самого фінального свистка.

Зазначимо, що свій наступний контрольний поєдинок «Динамо» проведе 31-го січня проти «Аустрії Лустенау» з Австрії.

Товариський матч

«Динамо» – «Марибор» (Словенія) – 0:2 (0:0)

«Динамо» (перший тайм): Нещерет, Тимчик, Попов, Сирота, Дубінчак, Сидорчук (с), Яцик, Царенко, Діалло, Волошин, Бєсєдін.

«Динамо» (другий тайм): Нещерет (Моргун, 71), Кравченко, Попов (Сирота, 71), Бурда, Вівчаренко, Лонвейк (Беніто, 76), Гармаш, Андрієвський, Лєднєв, Караваєв, Ванат.

«Марибор» (стартовий склад): Бергсен, Божич, Сікошек, Антолін, Брніч, Ватсон, Мілець (к), Каріч Шоштаріч, Лаушич, Ілічіч, Віпотнік.

Голи: Антолін (49), Брніч (79).

Нереалізований пенальті: Ванат (51).

Вилучення: Лонвейк (76, повторне попередження).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер