ТМ. «Динамо» – «Вайле» – 2:0. Звіт про матч

ТМ. «Динамо» – «Вайле» – 2:0. Звіт про матч

У неділю, 5 лютого, київське «Динамо» зіграло черговий контрольний матч на навчально-тренувальному зборі в Туреччині. Суперником підопічних Мірчі Луческу став лідер другого за силою дивізіону Данії – «Вайле».

У цьому поєдинку через незначні пошкодження «біло-синім» не змогли допомогти захисник Олександр Тимчик (запалення м’яза) та нападник Владислав Ванат (забій гомілкостопа), але все одно тренерський штаб використав два практично різних склади по ходу зустрічі.

Команди активно розпочали матч, пресингуючи один одного по всьому периметру поля, але відкрити рахунок вдалося динамівцям. Дубінчак пробіг по лівому флангу до лицьової лінії, виконав м’який навіс на лінію воротарського майданчика, звідки залишений без уваги Супряга головою переправив м’яч у ворота – 1:0.

Підопічні Мірчі Луческу, отримавши перевагу, продовжували атакувати, фактично нічого не даючи створити супернику. Попов після подачі кутового неточно пробив головою, Лонвейку не вистачило самої малості, аби замкнути простріл Беніто, а ще в одному епізоді голландець пробив з-за меж штрафного майданчика поруч зі стійкою.

Після перерви оновлений склад динамівців продовжував контролювати гру, але з моментами у «біло-синіх» не складалося. Із того, що можна згадати, – це удар Кабаєва вище воріт з-за меж штрафного майданчика, а також дві заблоковані спроби Гармаша пробити з близької відстані.

Суперник же, який має одну з найкращих атак у своїй лізі (37 забитих м’ячів у 17-ти проведених матчах – у середному більше ніж два голи за гру), був близьким до того, аби врятувати поєдинок. Зокрема, на 67-й хвилині ворота Моргуна врятувала стійка після атаки правим флангом та удару з меж штрафного майданчика, трохи згодом наш голкіпер зіграв надійно, забравши до рук м’яча після пострілу з 20-ти метрів, а ще в одному епізоді м’яч пролетів над поперечиною після удару головою з району 11-метрової позначки.

Утім, стримавши натиск суперника, «біло-синім» усе ж вдалося подвоїти свою перевагу. Кабаєв відібрав м’яча на лівому фланзі, віддав на Гармаша, той переадресував на Яцика, і Олександр прекрасним обвідним ударом поцілив точно в кут воріт впритул зі стійкою – 2:0.

Буквально в наступній же атаці рахунок міг стати розгромним – після пасу з центра поля Горбач вийшов віч-на-віч із воротарем, пробив по воротах, але данську команду врятувала стійка, від якої м’яч відскочив у поле.

Тож, 2:0 – чергова перемога «Динамо» на зборі в Туреччині. Підготовка триває, і завтра на «біло-синіх» чекає черговий спаринг – проти «Шкендії» із Північної Македонії.

Контрольний матч

«Динамо» – «Вайле» – 2:0

«Динамо» (перший тайм): Нещерет – Дубінчак, Попов, Дячук, Караваев – Сидорчук, Царенко, Лонвейк, Беніто, Волошин – Супряга.

«Динамо» (другий тайм): Нещерет (Моргун, 62) – Малиш, Бурда, Сирота, Вівчаренко – Андрієвський, Яцик, Беніто (Пашко, 62), Гармаш, Кабаєв – Супряга (Горбач, 62).

«Вайле» (стартовий склад): Тротт – Альборноз, Провстгор, Вельков, Ельвіус, Драме, Офорі, Амбі, Лаурітсен, Сукута-Пасу, Кіркегор.

Голи: Супряга (11), Яцик (81).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер