ТМ. «Динамо» (Київ) – «Динамо» (Бухарест) – 3:0. Звіт про матч

ТМ. «Динамо» (Київ) – «Динамо» (Бухарест) – 3:0. Звіт про матч

Цей матч, який організувало київське «Динамо», мав благодійну мету – допомогти зібрати кошти для оплати ліцензії бухарестського клубу на наступний сезон у румунській Лізі 1. Ініціатором благодійного матчу став наставник киян Мірча Луческу, для якого «Динамо» Бухарест є рідним клубом – саме в ньому він розпочинав свої професійні виступи та провів більшу частину кар’єри гравця, а згодом і тренував.

Наш гості провели гру в спеціально виготовлених до цього матчу футболках, на яких, окрім дати та місця проведення зустрічі, був також напис «Дякуємо, «Динамо» Київ!». Румунський клуб реалізував близько 30 тисяч віртуальних квитків на гру серед уболівальників, які підтримали свій улюблений клуб у непростий час.

Це був рідкісний випадок, коли наставник «біло-синіх» Мірча Луческу не стояв упродовж всієї гри біля кромки поля, постійно роблячи підказки своїм підопічним, а розпочав гру сидячи на тренерській лаві. Утім, окрім благодійної ініціативи, для киян цей матч також був корисним – аби гравці, які не виступають за збірні, отримали ігровий тонус, ті виконавці, які рідше грають в офіційних матчах, отримали ігровий час, а молоді гравці – можливість проявити себе.

Мірча Луческу скористався можливістю перевірити деяких гравців на незвичних або неосновних для них позиціях. Так у центрі захисту матч розпочав вкрай незвичний дует – Томаш Кендзьора та центральний хавбек Олександр Андрієвський, на правому крилі атаки – Карлос де Пена, а в нападі в ролі «прихованої дев’ятки» - Денис Гармаш. Хоча на вістрі атаки за відсутності номінальних форвардів почергово могли з’являтися і Богдан Лєднєв, а іноді навіть Сідклей, якому було відведено його рідний лівий фланг.

Саме Клейтон став автором першого м’яча, який «біло-сині» організували в середині першого тайму. Де Пена, змістившись у центр, віддав вертикальний пас урозріз на Гармаша, який, увірвавшись до штрафного майданчика, обіграв голкіпера та змістився трохи правіше від воріт. Звідти Денис віддав націлений пас уздовж воротарського майданчика на дальню стійку, а Клейтон в один дотик відправив м’яч у порожні ворота.

Так «Динамо» втілило в забитий гол свою ігрову перевагу, хоча у стартові хвилини активнішими в атаці були гості, які заробили кілька перспективних стандартів, однак не реалізували їх. Проте поступово кияни прибрали ініціативу до своїх рук і не віддавали навіть ведучи у рахунку.

Наприкінці тайму «біло-сині» забили другий м’яч. Цього разу результативно зіграв Олександр Тимчик, який нещодавно повернувся після важкої травми. Він наважився на сольний прохід, обігравши кількох суперників, та віддав зручний пас на Лєднєва, який вдало відкрився на лінії штрафного по центру від воріт. Одним дотиком Богдан прийняв та підробив м’яч собі під удар, а другим потужно пробив по воротах, заставши зненацька голкіпера румунського клубу, який трохи вийшов із воріт.

Уже в перерві Мірча Луческу випустив на поле кілька молодих гравців – Вікентія та Назара Волошиних, Владислава Ваната. Завершували гру динамівці вже повністю молодіжним складом.

Утім, кияни продовжували домінувати і в другому таймі, хоч він став менш результативним. Найефектнішим став епізод під час розіграшу кутового з правого флангу на 65-й хвилині, коли Андрієвський ледь не повторив шедевральний гол Сергія Сидорчука, який капітан нещодавно забив у ворота «Зорі». Однак ще одному шедевру завадив голкіпер румунської команди Александар Мітрович, який здійснив не менш красивий сейв.

Однак без забитого м’яча у другому таймі не обійшлося. Уже в компенсований час динамівці поставили крапку у грі. Назар Волошин виконав кутовий із лівого флангу, а Данило Хондак перестрибнув усіх та ударом головою відправив м’яч у ворота, установивши остаточний рахунок у матчі. 

Міжнародний товариський матч

«Динамо» (Київ, Україна) – «Динамо» (Бухарест, Румунія) – 3:0 (2:0)

27.03.2021. Київ. Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського. Матч без глядачів

«Динамо» Київ: Бойко (Моргун, 80) – Тимчик (Біловар, 71), Кендзьора (Скорко, 63), Андрієвський (Хондак, 87), Сідклей (Кузик, 82) – Шепелєв (Горбач, 87) – де Пена (Н.Волошин, 46), Лєднєв (Михайленко, 71), Буяльський (В.Волошин, 46), Клейтон (Надольський, 80) – Гармаш (Ванат, 46)

«Динамо» Бухарест: Мітрович, Сореску (Морсей 76), Еманн, Бежан, Грігоре, Крету (Міхаю, 46), Раута (к) (Хілдан, 76), Стан (Гол, 62), Молдовяну (Бордусану, 46), Блейдеа (Мегуряну, 62), Фабріні (Бані, 46)

Голи: Клейтон (22), Лєднєв (41), Хондак (90+1)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер