Томаш Кендзьора: «Запам'ятаю гол у ворота «Ренна» на все життя»

Томаш Кендзьора: «Запам'ятаю гол у ворота «Ренна» на все життя»

- Томаш, як змінився розпорядок твого звичайного дня у зв'язку з карантином?

- Дуже сильно змінився, тому що не можна грати у футбол, немає групових тренувань. Останнім часом я відновлювався після травми, але, на щастя, зараз уже все гаразд. Сьогодні я вже провів перше тренування з м'ячем, дуже радий цьому. Багато часу присвячував відновленню, виконував спеціальні вправи, розробляв ногу. Так і проходив у мене цілий день.

- Ти вже їздиш на базу?

- Так, в останні дні вже їздив на базу, тренувався на полі.

- Перейдемо до питань від уболівальників. Де більше люблять футбол, в Україні чи Польщі?

- Важко дати однозначну відповідь. У Польщі ігри чемпіонату збирають більше глядачів на стадіонах, ніж в Україні. Але, думаю, футбол однаково люблять в обох країнах. І для України, і для Польщі футбол - це спорт номер один в країні.

- Чи вважаєш ти себе вже наполовину українцем?

- Ні, я на сто відсотків поляк. Українцем себе не вважаю.

- Проти якого найсильнішого суперника тобі доводилося грати за час виступу в Польщі?

- Найсильнішим суперником була «Фіорентина», ми з нею зустрічалися в Лізі Європи. Що стосується польських команд, матчі між познаньским «Лехом» і варшавською «Легією» завжди були схожі на дербі.

- Ти неодноразово говорив, що тобі подобається Київ. За що саме він тобі подобається?

- Це дуже красиве місто. До того ж, живучи в Києві, я граю в кращій команді в Україні. Я дуже радий, що опинився тут. У Києві є дуже багато прекрасних місць, де можна добре провести час.

- Який момент запам'ятався найбільше за час твоєї динамівської кар'єри?

- Багато таких було, складно виділити якийсь один. У той же час вистачало і таких, які не хотілося б згадувати.

 

- Уболівальникам запам'ятався твій гол у ворота «Ренна». Що ти відчував тоді?

- Я був щасливий, що мені вдалося забити. Нечасто забиваю такі голи, як в ворота «Ренна». Напевно, запам'ятаю цей гол на все життя.

- А які ігри запам'яталися?

- Матч за Суперкубок проти «Шахтаря». Ту ж гру з «Ренном». Поєдинки з АЕКом і «Олімпіакосом» в Лізі Європи.

- Кого ти вважаєш найкращим гравцем «Динамо» на даний момент?

- Думаю, Віктор Циганков і Беньямін Вербич.

- А за всю історію київського «Динамо»?

- Олег Блохін, Андрій Шевченко, Сергій Ребров. Наш тренер, Олексій Михайличенко.

- Можеш описати Михайличенка як людину?

- Він дуже добра людина і хороший тренер. У нього своя методика, і наше завдання - виконувати його план на тренуваннях та іграх.

- Чим відрізняються його підхід до роботи від Хацкевича?

- Працюємо трохи по-іншому, адже у кожного тренера є своє бачення, план тренувань. А ми, футболісти повинні це втілювати на футбольному полі.

- Яку смішний жарт з роздягальні київського «Динамо» можеш розповісти?

- Багато смішних моментів було, але не все можна озвучити. Смішні моменти на те вони і смішні, що не все можна розповісти. Пов'язані з Гармашем? Навіть коли Гармаш починає говорити, іноді вже смішно. Це дуже хороший і веселий чоловік.

- Чи бачиш ти себе з капітанською пов'язкою?

- Важко сказати, але я в команді майже три роки. У нас є Сергій Сидорчук, думаю, це правильний вибір, що він капітан команди.

- Топ-5 правих захисників в світі на думку Томаша Кендзьори?

- 5 важко вибрати. Назву Лукаша Піщека з дортмундської «Боруссії». Він грав у збірній Польщі. Завжди спостерігав за ним, як він грав і зараз грає. Можу також виділити Александера-Арнольда з «Ліверпуля», гравця «Манчестер Юнайтед» Ван-Біссака.

- Чи не було хвилювання за місце в стартовому складі, коли Караваєв перейшов в «Динамо»?

- Ні, я знав, що буду віддавати все на тренуваннях, щоб довести, що я можу грати в основі і не переживаю, коли хтось приходить в команду. Конкуренція - це завжди добре, кожен зростає і йде вперед. Це корисно для всіх.

- Чи є футболіст, з якого береш приклад?

- На даний момент немає. Але як уже говорив, спостерігаю, як Лукаш Піщек грає в «Борусії». А так, немає, треба дивитися на себе і робити так, щоб робити крок вперед у своїй грі.

- Чи розвиваєшся ти інтелектуально?

- Так, можу сказати, що вивчив російську мову, розумію українську. Важко говорити, але все «розумію». Англійська на хорошому рівні, без проблем говорю нею. Книги читаю, коли є час - в літаку, вдома, під час карантину читаю. Віддаю перевагу автобіографіям футболістів, польським книгам, і Стівену Кінгу.

- Що хотів би побажати вболівальникам?

- Щоб сиділи вдома і трималися. Зараз важкий час для всіх, але думаю, що буде все добре, будемо жити як раніше, ходити на футбол. Намагаюся дотримуватися карантину, рідко виходжу з дому, тільки коли в магазин треба або поїхати на базу.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер