Товариський матч. «Динамо» – «Аль-Гіляль» – 1:0. Звіт про матч

Товариський матч. «Динамо» – «Аль-Гіляль» – 1:0. Звіт про матч

Триває третій тиждень підготовки «Динамо» до нового сезону на літніх навчально-тренувальних зборах в Австрії. У середу, 19-го липня, наша команда провела черговий контрольний матч.

Цього разу суперником підопічних Мірчі Луческу став бронзовий призер чемпіонату Саудівської Аравії – команда «Аль-Гіляль».

Динамівці розпочали поєдинок впевнено та розсудливо. Суперники намагалися взяти м’яч під контроль, але їм це не вдавалося. Вже на 5-й хвилині «біло-сині» повели у рахунку: Тимчик зробив простріл справа, а Бульський в дотик переправив м’яч у сітку повз захисників та голкіпера «Аль-Гіляля». Як виявилося пізніше, цей гол став єдиним у матчі та приніс перемогу киянам.

Команда із Саудівської Аравії відповіла одразу кількома небезпечними моментами: спочатку Нассер пробив невлучно, потім Попов вибив м’яч, нейтралізуючи загрозу з боку опонента, і, нарешті, Бущан виручив свою команду після чергового удару із меж штрафного майданчика, вибивши м’яч кулаками. Також «Аль-Гіляль» непогано виконав штрафний удар, після якого послідував удар головою, але футболіст суперника опинився в офсайді.

Другий м’яч міг забивати Ярмоленко, але після його прицільного удару аравійців врятувала поперечина! У складі суперника зрівняти рахунок міг Невес, але після невеликого рикошету від стінки Бущан м’яч забрав. Виручив наш голкіпер і в наступному епізоді, коли зреагував на гострий удар номінальних гостей.

Далі команди продовжували загрожувати одна одній після стандартних положень – аравійці після штрафних ударів, а динамівці – після кутових. Але вигоди у вигляді забитих м’ячів жодна з команд не змогла отримати. Українцям вдавалися непогані стрімкі контратаки, але у Беніто та Волошина не виходило наблизитися до воріт опонента, щоб завдати удару.

На початку другого тайму чудовим моментом не зміг скористатися активний Беніто та у розпачі схопився за голову: Волошин хорошим пасом зліва знайшов його у штрафному майданчику, але Беніто метрів з 12-ти влучив у стійку! Незабаром Мілінкович-Савич непогано пробивав головою після подачі партнера, але м’яч пролетів вище. Наступного разу Беніто опинився на ударній позиції після подачі кутового, але знову нашому футболісту трохи не пощастило – воротар у стрибку відбив м’яч.

Не менш небезпечними були і кутові у виконанні аравійців – у гру доводилося вступати Бущану, який реагував на удари з близької відстані. Біля протилежних воріт Шапаренко пробив вище зі штрафного.

Протягом тайму тренери обох команд провели багато замін, аравійці більше контролювали м’яч, хоча і робили це на своїй половині поля. Як і раніше, суперникам вдавалося завдавати ударів по воротах українців після подач від кутової позначки, але вони були невлучними. Динамівці намагалися проводити контратаки, але Волошин опинився в офсайді.

Тож до фінального свистка рахунок більше не змінювався, 1:0 – мінімальна перемога «Динамо».

Товариський матч

19.07.2023. Sankt Veit an der Glan, стадіон Jacques Lemans Arena

«Динамо» (Київ) – «Аль-Гіляль» (Саудівська Аравія) – 1:0 (1:0)

«Динамо»: 1. Бущан (35. Нещерет, 71), 44. Дубінчак (23. Малиш, 84), 40. Біловар (34. Сирота, 71), 4. Попов (25. Дячук, 81), 24. Тимчик (2. Вівчаренко, 84), 5. Сидорчук (к) (6. Бражко, 71), 10. Шапаренко (37. Царенко, 81), 29. Буяльський (18. Андрієвський, 81), 7. Кабаєв (91. Волошин, 29), 21. Ярмоленко (20. Караваєв, 71), 77. Беніто (11. Ванат, 71).

«Аль-Гіляль» (стартовий склад): 1. Аль Маюф (к), 3. Кулібалі, 5. Аль Булаї, 8. Невес, 14. Аль Хамддан, 16. Нассер Аль Дассарі, 19. Каррільо, 22. Мілінкович-Савич, 29. Салем Аль Дассарі, 66. Сауд Адбулхамід, 96. Майкл.

Гол: Буяльський (5)

Попередження: Сидорчук (30), Ярмоленко (58) - Невеш (27), Аль Булаї (58).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер