Прикордонники України та динамівці Києва – єднання справжніх патріотів!

Прикордонники України та динамівці Києва – єднання справжніх патріотів!

Після анексії Кримської автономії на перешийку між континентальною Україною та півостровом було розміщено Відділ прикордонної служби Червоний Чабан Херсонського прикордонного загону Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України. До обов'язків мужніх хлопців, основу яких складають уродженці Одеської, Херсонської, Миколаївської областей, та їхнього керівництва входить контроль за переміщенням автомобільних та залізничних вантажів через адміністративний кордон між Херсонською областю та АР Крим, охорона кордону та багато-багато іншого, в чому є потреба в наш неспокійний час.

Підтримати бойовий дух

Служба прикордонника – постійний стрес та напруження, постійна небезпека. Втомлені від важкої роботи, молоді хлопці-прикордонники на чолі з генерал-майором Олегом Хайруліним вийшли зустрічати ветеранів футбольного клубу «Динамо», які приїхали до них із дружнім візитом. Валерій Самохін, Володимир Лозинський, Віктор Хлус, Сергій Кузнецов, Олександр Дамін,Володимир Безсонов, Іван Яремчук, Юрій Мороз, Андрій Зав'ялов, Олександр Радченко, Андрій Оксимець, Олександр Венглинський, а також екс-гравець національної збірної України Едуард Цихмейструк приїхали з благою метою – підтримати бойовий дух прикордонників, відволікти їх, нехай і ненадовго, від щоденних проблем, показати, що про їхню мужню службу знають у всій Україні, ними пишаються та ставлять у приклад.



Зі словами «Слава Україні!» добрий друг динамівців, президент компанії «Агробізнес» Олег Собуцький вручив прикордонникам запашний коровай, гравці роздали календарі, журнали, іншу клубну атрибутику.

Біло-сині футболки та зелені берети

Хоч часу на читання в них зовсім небагато, як зазначили хлопці, дізнатися про останні новини з життя улюбленого клубу вільна хвилинка знайдеться. У відповідь динамівцям презентували зелені берети прикордонників, які ті не забарилися одразу одягнути.



«Відділ прикордонної служби Червоний Чабан заснований відносно нещодавно, два місяці тому, – розповідає генерал-майор Олег Хайрулін. – Для нас АР Крим – невід'ємна частина України, яка є тимчасово окупованою. Роботи в нас багато, проводимо контроль на адміністративному кордоні на пунктах в'їзду Чаплинка та Каланчак, виконуємо багато інших спеціальних завдань, що стали викликом часу. Ми дуже вдячні динамівцям Києва за візит до нас, для молодих хлопців-прикордонників – це справжня подія, це знак, що про їхню нелегку працю знають, її цінують. У свою чергу, ми робимо все можливе, щоб жителі України були впевнені, що кордон країни під надійною охороною».



Прикордонники люб'язно запросили динамівців пообідати з ними. Варто відзначити, фінансування відділу в Червоному Чабані проводиться на достатньому рівні, причому, окрім держави, суттєву допомогу надають і звичайні громадяни. «Буквально днями з Волині прийшла картопля, багато смачної консервації. Люди допомагають, хто чим може, за що їм велика подяка», – зазначили прикордонники.

Особливий презент військовим

Окремий презент приготувало нашим військовим і «Динамо». У Херсоні перед початком дружнього матчу з ветеранами місцевого футболу Володимир Безсонов та Віктор Хлус передали прикордонникам ігрові футболки, в яких два тижні тому у фіналі Кубка України «Динамо» перемогло «Шахтар».

У червоному куточку прикордонної частини на почесних місцях з'являться футболки Шовковського, Ярмоленка, Мбокані, Данило Сильви, Макаренка та Драговича. Також Відділу прикордонної служби Червоний Чабан було передано комплект форми національної збірної України.

«Хлопці – ви справжні герої нашого часу, – звернувся до прикордонників легендарний Володимир Безсонов. – На ваших мужніх плечах охорона кордону країни, за вашими спинами мільйони людей, яким ви забезпечуєте спокійний сон та мирне небо. Нехай буде з вами Бог, нехай буде з вами успіх та щастя! Повірте, ми пишаємося вами».

Заради цього варто долати майже тисячу кілометрів!

Візит динамівців до Червоного Чабану відбувся за підтримки компанії НАЕК «Енергоатом». Залишаючи відділ, Віктор Хлус зазначив: «Коли тільки приїхали, відразу кинулися в очі втомлені погляди та обличчя хлопців. Кажу їм: «Ну хоч посміхніться, є ж вільна від служби хвилина». Вважаю, що той гарний настрій, який ми подарували прикордонникам, розуміння того, що про них пам'ятають та їхню працю цінують, і є головним результатом нашої поїздки. Заради такого, повірте, варто було сідати до машин та долати майже тисячу кілометрів. У кожного часу свої пріоритети, й зараз своїм обов'язком футболісти «Динамо» вважають підтримати наших славетних прикордонників».

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер