Збірна України: впевнена перемога над Литвою

Збірна України: впевнена перемога над Литвою

Збірна України провела перший контрольний матч у рамках навчально-тренувального збору. Підопічні Мирона Маркевича та Юрія Калитвинцева на стадіоні "Металіст" у Харкові розгромили збірну Литви.

У стартовому складі тренерський штаб випустив усіх чотирьох представників "Динамо" - із перших хвилин на полі з'явилися Тарас Михалик, Олег Гусєв, Артем Мілевський та Андрій Шевченко. Кожен із динамівців упевнено провів відведений час, заслуживши на оплески від уболівальників, які зібралися на трибунах ОСК "Металіст".

Перший тайм став бенефісом нещодавнього динамівця, а нині гравця московського "Локомотива" Олександра Алієва. Спочатку півзахисник у звичному для себе стилі виконав штрафний метрів із 35-ти, і м'яч, незважаючи на зусилля воротаря, від стійки залетів до сітки воріт. А незабаром "залізничник" оформив дубль, коли замкнув простріл Шевченка від лівого кута штрафного майданчика.

Після перерви українці продовжували контролювати хід матчу, але цього разу партнерів повів за собою Андрій Шевченко, на якого також були покладені й обов'язки капітана. В середині тайму Андрій упевнено реалізував пенальті, призначений арбітром за фол проти Коноплянки, а за десять хвилин забив блискучий м'яч завдяки вдалим індивідуальним діям.

Таким чином, для нового тренерського штабу перший млинець, на відміну від загально відомого прислів'я, не виявився глевким. Залишається сподіватися, що гравці збірної не розгублять подібний настрій і на наступні контрольні матчі.

Україна - Литва - 4:0 (2:0).

Україна:
Горяїнов, Гусєв (Польовий, 75), Михалик (Русол, 84), Чигринський, Кобін, Тимощук, Ротань (Федецький, 84), Алієв (Девіч, 71), Коноплянка, Шевченко (Селезньов, 80), Мілевський (Олійник, 56).

Литва: Арлаускіс (Карчемарскас, 46), Алундеріс, Радавичюс, Лукша (Каваляускас, 83), Данилявичюс, Шернас (Калонас, 67), Івашкевичюс, А.Клімавичюс, Галкевичюс, Новіковас (Пошкус, 58), Станкевичюс.

Голи:
Алієв (11, 17), Шевченко (69, з пенальті, 79).

Попереджені: Алієв (35) - Івашкевичюс (10), Алундеріс (69), Лукша (81).

Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ)

Фото - ffu.org.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер