Збірна України: прикра поразка на «Уемблі»

Збірна України: прикра поразка на «Уемблі»
Вирішальний м'яч Террі; фото PA PHOTOS

Національна збірна України провела матч відбіркового турніру Кубка світу-2010 проти збірної Англії. В Лондоні, на легендарному «Уемблі», команда Олексія Михайличенка поступилась 2:1.

Збірна Англії нинішнього скликання по праву вважається однією з найсильніших команд світу. Більшість викликаних Фабіо Капело гравців на провідних ролях у клубах Прем'єр-ліги, нині знаходяться в чудовій формі і не без підстав хочуть покласти кінець невдачам національної збірної, яка впродовж тривалого періоду безуспішно намагалася бути першою в Європі та світі.

У стартовому складі збірної України вийшли троє представників «Динамо»: Тарас Михалик, Олександр Алієв та Артем Мілевський. Англійці неквапливо розпочали гру, заволодівши територіальною перевагою і поступово вишукуючи слабкі сторони в грі суперника. Гравці, які вийшли в нападі нашої збірної Воронін та Мілевський за підтримки півзахисників тримали в напрузі захист англійців, однак до небезпечних моментів біля воріт Джеймса в першому таймі справа не дійшла. А от господарі свій шанс використали. Після подачі з кутового Террі головою скинув м'яча на Крауча, котрий з кількох метрів переправив його у ворота.

В другому таймі чи не єдиним створеним моментом скористалися й українці. Алієв навісив зі штрафного, Джонсон вибив м'яча прямо на ногу Шевченку, який зльоту увігнав його під поперечину. Надія на настільки бажану нічию жевріла в наших футболістів аж до 85-ї хвилини зустрічі. Наприкінці матчу англійці здійснили навалу на ворота П’ятова, в результаті досягнувши свого. Другий забитий м'яч немов дві краплі схожий на перший. З тією лише різницею, що цього разу сам Террі, якого було визнано найкращим гравцем поєдинку, замкнув скидку головою Джеррарда – 2:1.

Англія – Україна – 2:1 (1:0).

Україна:
П’ятов, Шевчук, Михалик, Чигринський, Ярмаш, Тимощук, Валяєв (Назаренко, 61), Слюсар (Каліниченко, 89), Алієв, Мілевський, Воронін (Шевченко, 55).

Голи: Крауч (29), Террі (85) – Шевченко (74).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер