»Вікінги» в Україні не встояли

»Вікінги» в Україні не встояли
Артем Мілевський

Національна збірна України провела завершальний поєдинок у 2008 році. Суперником команди Олексія Михайличенка в товариському матчі, який відбувся в Дніпропетровську на «Дніпро-Арені», виступила міцна збірна Норвегії.

На прес-конференції, яка відбулася напередодні, головний тренер національної збірної порівняв стиль гри скандинавів із найближчим суперником «жовто-синіх» в офіційному матчі – збірною Англії. Цим порівнянням і пояснюється вибір саме норвежців як спаринг-партнера.

Михайличенко, як і обіцяв, виставив на матч експериментальний склад. Можливість дебютувати в національній збірній отримав воротар «Динамо» Станіслав Богуш, з перших хвилин зайнявши місце у воротах. Треба сказати, що в першому таймі Стас так жодного разу і не вступив у гру. Упевненість Богуша передалася захисникам нашої збірної, оскільки за весь матч норвежці мали можливість лише здалека пристрілюватися до воріт Стаса.

Збірна ж України активно діяла по всьому периметру поля, шукала щастя біля воріт Кнудсена, але змогла використати лише одну можливість. На 25-й хвилині Сергій Назаренко сміливо пішов у обіграш у штрафному майданчику гостей, за що був збитий захисником збірної Норвегії. Пенальті, пробивши по центру воріт, чітко виконав Євген Селезньов – воротар у цей момент вже лежав у лівому від себе кутку.

У перерві Михайличенко зробив чотири заміни, серед інших випустивши Олександра Алієва й Артема Мілевського. В самому дебюті другої половини гості ускладнили собі життя – за суперечки з арбітром з поля був вилучений один із лідерів норвежців Йон-Арне Риїсе. Залишившись удесятьох, норвежці, які і до цього не виблискували, ще глибше «сіли» в оборону, сподіваючись на рідкісні виходи до чужого штрафного майданчика.

Втім, навіть за такого перебігу подій «вікінги» мали шанси зрівняти рахунок, але надійно у воротах діяв Богуш. Все ж таки наміри футболістів збірної України (особливо старалися Алієв і Мілевський, а також дебютант національної команди – натуралізований серб Марко Девіч) розбивалися в упевнені дії норвезького воротаря.

Підсумкова мінімальна перемога навряд чи додала Михайличенку оптимізму. Загалом гра команди сподобалася, але реалізація моментів ще дуже далека від ідеалу. Якби українці реалізували хоча б половину зі своїх моментів, від розгрому норвежці б не вбереглися.

Україна – Норвегія – 1:0

Україна: Богуш, Мандзюк, Русол (Чигринський, 46), Кучер (Краснопьоров, 58), Шевчук, Валяєв, Слюсар (Гай, 69), С. Кравченко, Назаренко (Алієв, 46), Селезньов (Мілевський, 46), Гоменюк (Девіч, 46).

Норвегія: Кнудсен, Хеглі (Соллі, 65), Регініуссен, Хангеланд, Й.-А. Риїсе, Гріндхейм, Ольсен (Б.-А. Риїсе, 79), Ск’єльбред, Холм (Ск’єнсберг, 58), Педерсен (Хусеклепп, 89), Абделайє (Ельюнуссі, 85).

Гол: Селезньов (26, пен.).

Вилучений: Й.-А. Риїсе (50).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер