Корисний спаринг із «інопланетянами»

Корисний спаринг із «інопланетянами»

Востаннє в розпалі сезону «Динамо» проводило міжнародний товариський матч два роки тому. Тоді до Києва також приїжджали росіяни, динамівці з Москви, а матч завершився дружньою нічиєю 1:1.

Незважаючи на прохолодну погоду, на стадіон у недільний день прийшло біля тисячі глядачів. На центральній трибуні любителями автографів відразу були помічені і моментально атаковані колишній тренер команди Анатолій Дем’яненко і півзахисник Олег Гусєв, який за день до цього зіграв за збірну. Чекали київські вболівальники приїзду Андрія Гусіна, який зараз виконує функції головного тренера в «Сатурні». Питання виходу на поле екс-динамівця цього не разу не виникало, футболіст відновлюється після травми.

Йожеф Сабо вирішив відійти від звичної в останніх схеми 3-5-2. У захисті виставив чотирьох гравців, а в нападі Клеберу активно допомагали Алієв, Нінкович і Майкл. До слова, бразильський новачок тільки відновився після травми і його кондиції далекі від оптимальних. Але голом бразилець все ж відзначився, наприкінці першої половини зустрічі індивідуально сильно зігравши у штрафному.

Більшу частину часу ініціативою володіли динамівці. Супернику вдалась середина першого тайму. Упродовж двадцяти хвилин підопічні Гаджієва (сам тренер через харчове отруєння до Києва не приїхав) гостро атакували і не один раз могли засмутити Луценка. Воротар, до слова, провів матч не п’ятірку. Не маючи ігрової практики у складі першої команди, Тарас відмінно читав гру, підказував партнерам і, найголовніше, ловив м’ячі. Один раз на допомогу кіперу прийшла поперечина.

Динамівці переважно атакували через центр і правий фланг. Активними були Нінкович, із передачі якого Майкл забив вирішальний м’яч, і Клебер , який постійно тримав у напруженні захисників.

У кінці зустрічі Йожеф Сабо випустив на поле молодих Герасим’юка (прийшов до «Динамо» в січні 200 року, коли тренером теж був Сабо), Гармаша і Ярмоленка. Свіжі сили додали гостроти динамівцям в атаці і вже у додатковий час Ярмоленко класно ввійшов у штрафний, міг сам пробити, але віддав м’яч під удар Федорову. Сергій пробив повз ворота.

Матч завершився мінімальною перемогою динамівців. Починаючи з понеділка кияни почнуть готуватись до матчу чемпіонату України проти «Закарпаття», а потім до Ліги чемпіонів. Тут команду Сабо очікує, мабуть, найгрізніший опонент євроосені – «Манчестер Юнайтед».

 

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер