УПЛ. 11-й тур. «Дніпро» - «Динамо». Прев’ю

УПЛ. 11-й тур. «Дніпро» - «Динамо». Прев’ю

«Динамо»: повернення на переможний шлях

Для динамівців ця гра стане вже другою на цьому тижні. Нагадаємо, у вівторок «біло-сині» у матчі-відповіді 1/8 фіналу Кубка України здолали на своєму полі львівські «Карпати» (1:0).У тій грі нашу команду влаштовував і нічийний результат, і Сергій Ребров вдався до певної ротації складу, випустивши одразу шість нових гравців у порівнянні з попередньою грою у Данії.

Тож незважаючи на травми кількох гравців основного складу (Євгена Макаренка, Дениса Гармаша, Д’ємерсі Мбокані), у розпорядженні тренерського штабу «Динамо» достатньо виконавців, аби майже на кожній позиції була присутня здорова конкуренція. Єдиною проблемною ланкою напередодні надважливого поєдинку виглядає захист, а саме позиція лівого захисника. У минулому турі на цій позиції діяв Домагой Віда, у той час як позицію хорвата на правому фланзі оборони закривав юний Микита Бурда.

Погляньмо на статистичні показники динамівців у ПЛ цього сезону. В усіх дев’яти матчах взяли участь п’ятеро гравців – Александар Драгович, Данило Сілва, Юнес Беланда, Андрій Ярмоленко та Артем Кравець. По вісім ігор провели Сергій Рибалка та Сергій Сидорчук, по сім – Домагой Віда, Євген Макаренко та Роман Безус, щоправда останній переважно виходив на заміну. По шість ігор у активі Олександра Шовковського, Олега Гусєва та Джермейна Ленса, п’ять вже встиг зіграти Лукаш Теодорчик.

Щодо кількості ігрового часу, проведеного на полі, лідери ті самі – Данило Сілва, Драгович, Беланда, Ярмоленко, Кравець.

Найкращим бомбардиром нашої команди, маючи на своєму рахунку вже шість м’ячів, залишається Кравець. На один гол менше забив Ярмоленко.  По два голи в активі Гусєва та Ленса.

За кількістю результативних передач лідирують Ленс та Ярмоленко, у яких по три асисти. Двічі авторами гольових передач ставали Беланда та Макаренко.

Дискваліфікованих у складі «Динамо» перед звітним туром немає, як немає і гравців, яким загрожувала б дискваліфікація на наступний тур у разі попередження в цьому.

«Дніпро»: чемпіонські плани

У цьому сезоні в Прем’єр-лізі «Дніпро» лише в одному матчі не здобув перемогу. Це була домашня гра п’ятого туру проти «Ворскли» (1:1). Проте саме у найближчих турах на дніпропетровців чекають головні випробування – матчі з основними конкурентами за чемпіонство:  в 11-му турі команда Мирона Маркевича прийме «Динамо», після чого зіграє на виїзді з «Шахтарем».

«Дніпро», так само, як і «Динамо», продовжує боротьбу на трьох фронтах. Проте, не зумівши пробитись до групового етапу Ліги чемпіонів, у Лізі Європи результати команди залишають бажати кращого. Кидається у очі низька результативність дніпропетровської команди на євроарені, де підопічні Маркевича забивали лише в одному матчі з семи.

Матч-відповідь 1/8 фіналу Кубка України «Дніпро» провів на день раніше за «Динамо» - у понеділок, і взяв повноцінний реванш у луцької «Волині» за поразку в першому матчі (0:1), розгромивши лучан на своєму полі з рахунком 4:0.

Проте основним пріоритетом «Дніпра» за словами наставника команди Мирона Маркевича був і залишається успішний виступ у чемпіонаті України. Це підтверджує і найкращий бомбардир команди у цьому сезоні Нікола Калініч: «Наш головний тренер сказав, що в першу чергу ми акцентуємо увагу на внутрішній першості. Звичайно, в матчах з «Динамо» та «Шахтарем» хочемо взяти максимум, але якщо здобудемо чотири очки, то теж не засмутимось». За відсутності Матеуса, який повернеться лише у весняній частині першості, та низької результативності інших форвардів, саме Калініч виглядає на сьогоднішній день основною зброєю команди у нападі.

Окрім довготривалої відсутності Матеуса, за словами наставника «Дніпра», його команда не має кадрових проблем: «В принципі, серйозних проблем немає. Основне, щоб гравці, які вийдуть на поле, проявили кращі свої якості, майстерність і психологічну готовність».

Тож на кого розраховує Маркевич у цьому сезоні УПЛ? В усіх дев’яти матчах взяли участь Денис Бойко, Бруну Гама та Нікола Калініч (щоправда, останній лише три гри провів у стартовому складі). По вісім ігор на рахунку Дугласа, Сергія Кравченка та Євгена Селезньова.  По сім матчів зіграли Роман Зозуля, Джаба Канкава, Євген Коноплянка та Артем Федецький. Довіряє Маркевич і ще зовсім молодим гравцям – 18-річний Валерій Лучкевич провів шість матчів, стільки ж, скільки Євген Шахов, Ондржей Мазух та Іван Стрініч.

Серед бомбардирів лідирують Калініч (6 м’ячів), Бруну Гама (5), Селезньов (3), Шахов (3) та Коноплянка (2).

За результативними передачами лідирують Кравченко та Руслан Ротань – по три асисти (капітан «Дніпра» зробив їх лише у п’яти проведених матчах). Два результативних паси на рахунку Бруно Гами.

Дискваліфікованих у «Дніпра» перед матчем з «Динамо» немає. Під загрозою дискваліфікації на наступний тур (проти «»Шахтаря») Джаба Канкава, у пасиві якого три жовті карточки.

Статистика протистояння

За часів проведення чемпіонату України «Динамо» та «Дніпро» зустрічалися між собою 46 разів. Перевага на боці киян – 29 перемог проти 8 поразок, ще дев'ять поєдинків завершувалися внічию. Загальна різниця м'ячів – 81:39.

У Дніпропетровську команди зіграли 23 матчі. 13 разів перемогу святкували гості, п'ять разів переможця виявити не вдалося, ще в п’яти поєдинках сильнішими виявлялися господарі. Різниця м'ячів при цьому – 36:16, також на користь нашої команди.

Попередня зустріч

Прем'єр-ліга 2013/2014. 23-й тур

30.03.2014. м. Дніпропетровськ. Стадіон «Дніпро-Арена». 27,146

«Дніпро» (Дніпропетровськ) - «Динамо» - 2:0 (1:0)

«Дніпро»: Бойко, Мазух, Канкава, Джуліано (Кулаков, 90+1), Коноплянка (Чеберячко 85), Стрінич, Зозуля (Селезньов, 90+4), Дуглас, Ротань (к), Федецький, Матеус.

«Динамо»: Рибка, Данило Сильва, Мігель, Вукоєвич (Мбокані, 62), Драгович, Ярмоленко, Ідейє, Гармаш, Гусєв (к) (Ленс, 25), Віда, Макаренко.

Голи: Матеус (45+2, 58).

Попередження: Стрінич (72), Зозуля (89), Бойко (90+1) - Гармаш (20), Данило Сильва (66).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер