УПЛ. 25-й тур. «Карпати» - «Динамо». Прев'ю (+ ВІДЕО)

УПЛ. 25-й тур. «Карпати» - «Динамо». Прев'ю (+ ВІДЕО)

Гра на стадіоні «Україна» (вміщує 28,051 глядачів) розпочнеться о 16:00.

«Динамо»: коли кожен матч – найважливіший

Після поразки від «Дніпра» динамівці повернулись на переможну ходу, обігравши на своєму полі «Металіст». Дві перемоги над харків’янами, що входять до топ-п’ятірки, мають додати підопічним Олега Блохіна впевненості перед вирішальною частиною сезону.

Гра з «Карпатами» передуватиме довгоочікуваному матчу проти «Шахтаря», який відбудеться вже у середу. Проте це жодним чином не зменшує важливості поєдинку у Львові, і самі гравці це розуміють. «Попереду у нас три серйозні поєдинки, у яких буде вирішуватися багато питань у чемпіонаті - «Металіст», «Карпати», «Шахтар». На мою думку, саме ці матчі зараз найважливіші», - заявив Огнєн Вукоєвич ще напередодні гри проти «Металіста».

Андрій Ярмоленко ще більш категоричний у своїх висловлюваннях. За його словами «Динамо» не має права на помилку у жодному з матчів, що залишилися: «Після програшу «Дніпру» нам не можна втрачати очки. Якщо це станеться, то про чемпіонство можна буде забути. Тому потрібно вигравати в кожній зустрічі».

Капітан «Динамо» Олександр Шовковський дотримується філософії, згідно якої кожен наступний матч є найважливішим для команди: «Треба рухатись від гри до гри. Результат кожного матчу має для нас величезне значення. І нам потрібно на кожну гру виходити з максимальною віддачею. Так повинно бути завжди: найважливіша гра - це наступна. Ту гру, яка залишилася за спиною, треба проаналізувати, зробити висновки і рухатись далі вперед».

Ось з якими думками та очікуваннями динамівці готуються до гри у Львові. У цьому матчі Олег Блохін, можливо, зіштовхнеться із ще більшими кадровими проблемами у порівнянні з матчем минулого туру.

Продовжують займатися за індивідуальною програмою пара основних на цей час центральних захисників Євген Хачеріді та Александар Драгович.

У грі з «Металістом» центр захисту було довірено Домагою Віді та Огнєну Вукоєвичу. Проте на цей раз тренерський штаб не зможе розраховувати на Огнєна, адже у тій грі він був вилучений за дві жовті картки і тепер змушений пропустити один тур. Якщо до матчу не повернеться до обойми хтось із основних центрбеків, варіантів, кого поставити у центр захисту не так багато. З наявних гравців досвід гри на цій позиції мають Євген Селін, Сергій Сидорчук та Данило Сильва.

Під питанням участь у матчі Брауна Ідейє. Пошкодження невчасно підстерегло форварда як раз у той період, коли він набрав форму та почав забивати. Проте є і гарна новина: до основної групи повернувся Олег Гусєв. Невідомо, чи буде готовий Олег зіграти проти «Карпат», але до матчу із «Шахтарем» віце-капітан за словами президента «Динамо» Ігоря Суркіса має підготуватися.

Окрім Вукоєвича у Львові точно не зіграє Юнес Баланда. Жовта карта, отримана у грі з «Металістом», стала для півзахисника четвертою в сезоні. Під загрозою дискваліфікації перебувають Лукман Аруна, Андрій Ярмоленко, Олег Гусєв та Сергій Сидорчук. У пасиві Аруни взагалі сім жовтих карток, а це означає, що у разі попередження у Львові він пропустить не тільки поєдинок із «Шахтарем», а і гру з «Ворсклою».

«Карпати»: повернути втрачену впевненість

У чотирьох матчах весняної частини «Карпати» здобули лише одну перемогу, поступившись у інших трьох матчах. До того ж, у програних іграх «зелено-білі» не забили жодного м’яча.

В минулому турі підопічні Олександра Севідова із розгромним рахунком програли у Донецьку «Шахтарю» (0:3). Пропустивши швидкий м’яч, львів’яни ще до перерви отримали другий, і на той момент долю матчу було по суті вирішено.

Після гри наставник «біло-зелених» був засмучений, проте не здивований результатом: «На жаль, ми  програли з великим рахунком. Але один забитий гол ми заслужили. Ми допустили багато помилок, які дозволили «Шахтарю» легко забити перший м’яч, довести рахунок до розгромного і грати в своє задоволення. Помилки ми допустили через психологічної проблеми. Багато хлопців уперше потрапили на «Донбас Арену». Грати з чемпіоном завжди важко. Я розчарований. Можна посварити гравців за помилки, але сенсу від цього мало. Будемо розбирати цю гру. Я говорив, що шансів небагато, треба було ними скористатися. Але ми цього не зробили».

Зігравши 20 матчів, «Карпати» розташувалися на 10-му місці (5 перемог, 7 нічиїх, 8 поразок, різниця м’ячів – 20:27, 22 очки). «Леви» знаходяться на комфортній відстані від зони пониження у класі, яке їм навряд чи загрожує, але і до зони єврокубків далеко.

«Карпати» здавна мають репутацію «домашньої» команди. У Львові «біло-зелені» не раз давали бій лідерам чемпіонату. Єдину поки що весняну перемогу вони також здобули на своєму полі, обігравши «Севастополь».

Проте цього сезону вислів «Мій будинок – моя фортеця» не завжди є актуальним для «Карпат». Команда програла на своєму полі вже п’ять матчів, не забивши в них жодного м’яча.

Перед початком другого кола «Карпати» стали учасником гучного скандалу. Львівський клуб погрожував Прем’єр-лізі відмовою від продовження участі у чемпіонаті, якщо та не зареєструє його нових гравців. У свою чергу, дирекція УПЛ не бажала реєструвати гравців, допоки львів’яни не розрахуються з організацією по боргам, пов’язаним із штрафами.

Врешті, ситуацію вдалось владнати і нові виконавці були включені до заявки. До списку «А» потрапили півзахисник Юрій Габовда, а також нападники Михайло Сергійчук та Леонід Ковель. Проте всі вони поки що виступали лише за дублюючий склад львів’ян.

«Якщо б у мене був вибір з таких гравців як Мессі, Неймар, Хаві або Іньєста, я б, напевно, обрав їх. Але сьогодні виходять на футбольне поле найсильніші з тих, хто є. Я не у виправдання кажу, що у нас грали молоді хлопці, - це слова наставника «Карпат» після гри із «Шахтарем».

У порівнянні з тією грою Севидов зможе розраховувати на Ґреґора Балажіца, який відбув дискваліфікацію.

Перед матчем з «Динамо» у складі львів’ян немає жодного дискваліфікованого гравця.

Остання зустріч команд

Прем'єр-ліга 2013/14. 10-й тур

22.09.2013 р. м. Київ. НСК «Олімпійський». 19,843 глядачів

«Динамо» – «Карпати» – 1:0 (0:0)

«Динамо»:
 Коваль, Сильва, Хачеріді, Драгович, Макаренко, Мігель, Сидорчук (Ідейє, 81), Гусєв (Ленс, 72), Беланда (Вукоєвич, 89), Ярмоленко, Мбокані.

«Карпати»: Ільющенков, Пашаєв, Балажиц, Пластун, Костевич, Федорчук, Мартинюк (Гітченко, 70), Зеньов (Марселіньйо, 83), Страшкевич (Ткачук, 46), Бартулович, Гладкий.

Гол: Ідейє (84).

Попередження: Ярмоленко (43) – Мартинюк (44), Пластун (79).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер