УПЛ. 26-й тур. «Динамо» – «Дніпро» – 2:0

УПЛ. 26-й тур. «Динамо» – «Дніпро» – 2:0

За винятком травмованого дніпропетровця Джуліано, в матчі «Динамо» – «Дніпро» взяли участь найсильніші виконавці обох команд. Під загрозою опинитися поза грою був капітан гостей Руслан Ротань, в якого були проблеми зі спиною, але й він встигнув відновитися. У динамівців же ключовим «поверненцем» на футбольне поле став Євген Хачеріді, який пропустив три матчі через дискваліфікацію.

Обіцяло бути цікавим і протистояння двох ключових виконавців збірної України Андрія Ярмоленка та Євгена Коноплянки.

Ігрові аспекти

З перших хвилин динамівці, яких підганяли глядачі на практично заповненому «Олімпійському», великими силами кинулися в атаку, й це принесло плоди вже в дебюті зустрічі. На 9-й хвилині господарі провели швидку контратаку. У підсумку після пасу врозріз Велозу віч-на-віч із Лаштувкою опинився Аруна, холоднокровно реалізувавши момент – 1:0.

Після стартового штурму «Динамо» швидкості в матчі знизилися, хоча моментів від цього не поменшало. На лівому фланзі оборони «Дніпра» діяв Іван Стрінич, який із великими труднощами протистояв Данило Сильві та Олегу Гусєву. У капітана киян був відмінний шанс подвоїти перевагу своєї команди. Велозу зробив прострільну передачу зі штрафного, а Гусєв головою підрізав м'яча у верхній кут воріт. На жаль, для їхнього взяття Олегу не вистачило лічених сантиметрів.

Відповідь дніпрян не змусила на себе чекати. Ротаню дозволили завдати удару з 25 метрів, а Максим Коваль кінчиками пальців перевів удар на кутовий. Знову продемонструвати свою майстерність Максиму довелося на 41-й хвилині матчу. Захисники «Динамо» втратили у власному штрафному майданчику Матеуса. Першим дотиком бразилець обробив подачу справа, а другим завдавав удару, але на місці був Коваль, руками відбивши м'яча. У заключні хвилини першого тайму куди активнішими виглядали саме гості. Але створювати моменти – одне, а реалізовувати їх – зовсім інше! Ще одна контратака столичного клубу завершилася голом! Знову дальнє закидання зі своєї половини поля принесло успіх. Браун Ідейє наздогнав сферу на правому фланзі й відпасував до штрафного майданчика на Ярмоленка. Андрій до м'яча не добіг, але на підмогу партнерам прийшов Аруна, який і завдав удару точно в нижній кут воріт – 2:0! І це дубль, перший дубль нігерійця за «Динамо»!

У перерві Хуанде Рамос випустив на поле ще одного форварда Євгена Селезньова, замінивши Івана Стрінича. У зв'язку з цим глибше став грати Ротань. Тим не менш, чисельна перевага в атаці нівелювалася впевненою грою оборони киян. Найнебезпечнішим моментом дніпрян став постріл зі штрафного поруч із правою дев'яткою воріт від Коноплянки.

На 56-й хвилині Олег Блохін зняв із гри автора двох голів Лукмана Аруну, який до того ж заробив «гірчичника», випустивши на поле Безуса. Однією з ключових функцій Романа була допомога центральним півзахисникам не лише в атаці, але й у відборі м'яча.

А на 65-й хвилині матчу настав бенефіс рефері сьогоднішнього матчу Анатолія Жабченка. Спочатку суддя показав дві поспіль жовті картки Ярмоленку та Гармашу. Першому нібито за симуляцію у штрафному майданчику «Дніпра», а другому за фол у центрі поля. До всього цього «людина в чорному» відправила на трибуну й наставника киян Олега Блохіна, який висловлював невдоволення діями арбітра.

Емоції поза полем перейшли й на зелений газон НСК «Олімпійського». На 75-й хвилині матчу Віталій Мандзюк пішов у грубий підкат проти Ярмоленка, за що негайно був нагороджений жовтою карткою. «Гірчичник» став другим для захисника й, відповідно, йому довелося залишити поле.

Вдесятьох «Дніпру» довелося терміново перелаштовуватися. На правий фланг оборони змістився... Зозуля, але незабаром його змінив Денис Кулаков. У свою чергу динамівці сповна скористалися чисельною перевагою, остаточно перекривши гостям кисень в атаці. М'яч практично не доходив до Селезньова та Коноплянки, а Калінич, який замінив у середині тайму Матеуса, лічені рази опинявся у грі.

Кінцівка зустрічі минула під акомпанемент атак «Динамо», але й реальних шансів забити ще у «біло-синіх», по правді кажучи, не виникало. Підсумок – упевнена й така важлива перемога киян із рахунком 2:0!

Ключовий момент

Напевно, правильніше було б виокремити другий гол «Динамо», який було забито, як кажуть, у роздягальню, але ми скажемо про інше.

Напередодні відповідального матчу в Харкові проти «Металіста» втрата будь-якого з футболістів команди була б серйозною неприємністю.

Але вилучення головного тренера «Динамо» – відвертий удар нижче пояса від рефері Анатолія Жабченка.

Топ-персона

Найкращим гравцем у плані реалізації гольових моментів був Лукман Аруна, який відзначився дублем, але не менше значення для перемоги «біло-синіх» мали й блискучі воротарські звитяги Максима Коваля.

Чемпіонат України. 26-й тур

27.04.2013. м.Київ. НСК «Олімпійський». 55219 глядачів

«Динамо» – «Дніпро» – 2:0 (2:0)

«Динамо»: Коваль, Хачеріді, Данило Сильва, Тайво, Віда, Гусєв (к) (Мехмеді, 86), Гармаш, Аруна (56, Безус), Велозу, Ярмоленко, Ідейє (Сидорчук, 90 +1).

«Дніпро»: Лаштувка, Кравченко, Мандзюк, Коноплянка, Чеберячко, Стрініч (Селезньов, 46), Зозуля (Кулаков, 83), Дуглас, Ротань (к), Федецький, Матеус (Калініч, 64).

Голи: Аруна (9, 45 +1)

Попередження: Віда (35), Аруна (55), Ідейє (56), Гармаш (65), Ярмоленко (65), Данило Сильва (78) – Мандзюк (16), Матеус (61), Зозуля (80), Селезньов (82), Ротань (88).

Вилучений: Мандзюк (75, друге попередження)

Статистика

«Динамо»

Статистика

«Дніпро»

2

Голи

0

56

Володіння м'ячем (%)

44

8

Загалом ударів

8

6

Удари в рамку воріт

4

2

Удари повз ворота

4

3

Сейви

3

3

Кутові

9

6

Офсайди

3

6

Жовті картки

6

0

Червоні картки

1

22

Здійснено фолів

24

 

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснер

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер