УПЛ. 31 тур. «Зоря» – «Динамо» – 0:1. Звіт про матч

УПЛ. 31 тур. «Зоря» – «Динамо» – 0:1. Звіт про матч

Зігравши внічию в попередньому турі з «Маріуполем», динамівці звели свої шанси на чемпіонство в нинішньому сезоні фактично до теоретичних – відставання від «Шахтаря» складало п’ять очок, які відіграти за два тури практично нереально. Утім, виграти саме цього дня для динамівців було принципово – по-перше, 13 травня вважається офіційним днем народження клубу (у 2018-му році «Динамо» виповнився 91 рік – прим.), а по-друге, цього дня 16 років тому помер Валерій Васильович Лобановський, і важливо було вшанувати пам'ять Метра перемогою.

Команди розпочали матч доволі активно, на зустрічних курсах. Динамівці хоч і більше володіли м’ячем, але при цьому номінальні господарі раз по раз небезпечно вибігали в контратаки. Але якщо луганці особливих проблем Бойку не створили у перші півгодини, то «біло-сині» суттєво потурбували Луніна – зокрема, двічі після подач із кутового майже впритул пробивав по воротах Кендзьора, але в обох випадках вище за всілякі похвали зіграв голкіпер «Зорі», який опинявся в потрібному місці на шляху м’яча. Свої моменти були у Вербича, який із перспективного штрафного влучив у стінку, також по воротах з-за меж штрафного майданчика пробивав Циганков, але знову удар парирував Лунін.

Потроху футболісти «Зорі» відсунули гру від своїх воріт, і ось Громов ледь не скористався з помилки Шапаренка в центрі поля – втік від захисників фактично на побачення з голкіпером, але пробив із лінії штрафного майданчика в руки Бойку. Також Луньов замикав навіс із лівого флангу – повз ворота, Сілас підступно вистрілював із дальньої відстані – Бойко впорався з ударом, парирувавши м’яча вбік від себе.

Після перерви нічийний рахунок змушував динамівців іти активніше вперед, та й «Зорю», яка бореться з «Ворсклою» за третє місце в таблиці, також нічия не влаштовувала. Але більше моментів виникало біля воріт номінальних господарів – пробували поцілити у ворота здалеку Шапаренко, Циганков, Гармаш. А Шепелєв, прибравши захисника у штрафному майданчику, напевно, ще довго шкодуватиме про невикористаний момент, пробивши повз ворота.

Нарешті, відкрити рахунок «біло-синім» вдалося на 68-й хвилині. Бєсєдін пробіг із м’ячем лівим флангом, викотив трохи назад, і Вербич, який саме набіг, у дотик пробив у проти хід воротарю в кут воріт – 0:1.

Після цього вже луганцям потрібно було думати про наступ на ворота киян. Найбільш реальна нагода була у Фаупали, який зі штрафного цілив під поперечину, але Бойко витягнувся  та парирував постріл

У підсумку, матч.завершився з мінімальною перевагою «Динамо». Попереду – гра з «Шахтарем», яка вже не матиме жодного турнірного підтексту.

Українська Прем’єр-ліга. 31 тур

13.05.2018. м. Запоріжжя, стадіон «Славутич-Арена»

«Зоря» – «Динамо» – 0:1 (0:0).

«Зоря»: Лунін, Сваток, Гордієнко, Кочергін (Чечер, 67), Харатін, Фаупала, Луньов, Караваєв (к), Громов, Сілас, Чеберко.

«Динамо»: Бойко, Вербич, Шепелєв (Ротань, 88), Циганков (к), Гармаш, Бурда, Шапаренко, Бєсєдін, Миколенко, Кадар, Кендзьора.

Гол: Вербич (68).

Попереджені: Гордієнко (15), Харатін (27), Сілас (39), Кочергін (60), Чечер (77) – Бєсєдін (81), Кадар (84).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер