УПЛ. 9-й тур. «Металіст» – «Динамо». Прев'ю

УПЛ. 9-й тур. «Металіст» – «Динамо». Прев'ю

Гра на стадіоні з однойменною назвою, місткість якого складає 40,003 глядача (за даними офіційного сайту харків'ян усі квитки на гру продано), розпочнеться о 19:30 за київським часом.

«Динамо»: ліміт часу на підготовку

Під час паузи в чемпіонаті, яка тривала два тижні, відразу 12 гравців вирушили з Києва до національних команд своїх країн. За винятком Огнєна Вукоєвича, який повернувся з розташування збірної Хорватії за тиждень, усі інші представники «біло-синіх» перебували поза клубом, і майже всі з них, окрім воротаря Максима Коваля, за повною програмою відпрацювали за свої збірні.

Подібний факт звичайно вплинув на підготовку команди до матчу з «Металістом», адже більша половина гравців лише в четвер розпочала підготовку до можливо вирішального поєдинку динамівців у першій половині поточного сезону, що й підтвердив головний тренер «Динамо» Олег Блохін: «З одного боку, дуже приємно, коли в тебе в команді стільки гравців збірних, але з іншого – певні складнощі у зв'язку з цим виникають. Особливо в нашому нинішньому положенні, коли потрібно збалансувати стан новачків, які приходили в різний час та в різному стані».

Заповнювати утворений ігровий вакуум Блохіну довелося з чотирма футболістами, що залишилися, у вигляді внутрішньоклубних спарингів. «Перепочити, звичайно, можна, але тренувати фактично нема кого було. Пауза, мабуть, особливо корисна для тих, у кого не так багато гравців із національних команд. Харків'яни перебувають у вигіднішому положенні. У тренера є можливість вести роботу над фізикою, над тактикою, над стандартами. Та й спаринг хороший можна зіграти, й усі в цьому зацікавлені. Московське «Динамо», приміром, пропонувало нам таку зустріч, але ми змушені були відмовити через збірників, тому росіяни й поїхали в Харків».

Як і раніше перебувають у лазареті «біло-синіх» Олександр Шовковський, Георгій Бущан, Євген Селін та Денис Гармаш. Із приємних звісток повернення до гри правого захисника Данило Сильви.

Перед грою в Харкові у складі «Динамо» немає дискваліфікованих гравців, але в одному кроці від автоматичного пропуску перебувають Євген Хачеріді та Лукман Аруна, які мають у пасиві по три попередження.

Сама й без того дуже важлива гра з лідируючим у чемпіонаті «Металістом» набула ще більшого значення у світлі сенсаційної поразки «Шахтаря» у Львові від «Карпат». Майбутній матч, безумовно, стане боротьбою не лише за горезвісні шість очок, а й узагалі може мати стратегічне значення, в першу чергу для «Динамо».

«Металіст»: у комфортних умовах

Ситуація в харківській команді кардинальним чином відрізняється від тієї, перед якою постало «Динамо».

На відміну від Олега Блохіна, ніщо не заважало Мирону Маркевичу після гри з «гірниками» (1:1) планомірно готуватися до гри з киянами. До національних збірних були викликані лише двоє гравців «Металіста» – «натуралізовані» Едмар та Девич, з яких другий проти Англії через застуду так і не зіграв.

Тривала пауза взагалі зіграла на руку «Металісту», адже за ці два тижні лікарям вдалося поставити на ноги травмованого оборонця Азеведо та півзахисника Сосу, та й Девич перехворів усе в той же період та цілеспрямовано розпочав підготовку до матчу з «Динамо». До речі, Марко є безперечним лідером нинішнього «Металіста». У стартових восьми матчах він забив вісім голів та розташовується на першому місці в списку найкращих бомбардирів Прем'єр-ліги. Його місце у стартовому складі настільки безперечно, що харківський клуб без побоювань роздав по орендах усіх інших нападників – Джексона Коельйо, Вілліана та Кристальдо.

Не втратила харківська команда й ігровий тонус, провівши вдома на майже заповненому стадіоні товариський поєдинок із московським «Динамо» (0:1). Щоправда, був у цьому матчі й негативний момент у вигляді травми, яка вивела з гри досвідченого захисника Березовчука (на фото).

Також продовжує лікуватися й Пшеничних.

У харківській команді немає дискваліфікованих. До того ж, ні в кого не має загрози пропустити наступний тур у разі отримання попередження в недільному поєдинку. Головний харківський грубіян Моледо примудрився набрати в перших шістьох турах чотири жовті картки й відбути дискваліфікацію ще перед важливими матчами з «Шахтарем» та «Динамо».

Обличчям до обличчя

У чемпіонатах України «Динамо» та «Металіст» провели 34 гри. Велика перевага на боці «біло-синіх»: 24 перемоги, по п'ять нічиїх та поразок. Різниця м'ячів також беззаперечно на користь «Динамо» – 70:27.

На полі «Металіста» кияни перемагали 13 разів, при цьому лише двічі зіграли внічию та двічі програли. Динамівці забили в Харкові 36 м'ячів, пропустивши лише 13.

Остання зустріч команд

Прем'єр-ліга 2012/2013. 27-й тур


04.05.2013 р. м. Харків, стадіон «Металіст». 40,003 глядачі

«Металіст» – «Динамо» – 2:0 (1:0)

«Металіст»:
Дішленкович (Горяїнов, 46), Вільягра, Папа Гуйє, Березовчук, Азеведо (Пшеничних. 38), Едмар, Краснопьоров, Хав'єр, Соса (к), Марлос, Девич (Бланко, 83).

«Динамо»: Коваль, Тайво, Хачеріді, Віда, Гусєв (к), Мігель, Гармаш (Рубен, 82), Дуду (Мехмеді, 46), Аруна (Безус, 71), Ярмоленко, Ідейє.

Голи: Девич (35), Хав'єр (60).

Попереджені: Краснопьоров (76) – Мігель (80).

© www.fcdynamo.kiev.ua

* використано фото www.metallist.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер