У збірній країни на ключових ролях!

У збірній країни на ключових ролях!

Після невиразного старту у відбірковому циклі, ця зустріч була ключовою у боротьбі нашої команди за першу сходинку в групі Н, де також виступають збірні Англії, Польщі, Молдавії та Сан-Марино.

Підсумок поєдинку у Підгориці - розгром господарів українцями з рахунком 4:0, а ключову роль у цьому результаті зіграли футболісти київського «Динамо»!

Безпосередньо динамівці внесли до скарбнички збірної України дев'ять очок із 11 здобутих у шести матчах останнього відбору! Вагомий внесок, чи не так? Безумовно, у національній команді всі футболісти захищають честь країни, а не свого клубу, але факт залишається фактом - представники «біло-синіх» знаходяться на ключових ролях.

Гравці «Динамо», що викликалися у національну збірну України на матчі відбору до ЧС-2014:

Гравець

Матчі

(в основному складі)

Хвилини

Голи

Результативні передачі

Жовті картки

Максим КОВАЛЬ

-

-

-

-

-

Євген СЕЛІН

3(3)

225

-

-

2

Євген ХАЧЕРІДІ

4(4)

320

1

-

2

Тарас МИХАЛИК

2(2)

180

-

-

-

Олег ГУСЄВ

6(6)

529

1

1

1

Денис ГАРМАШ

4(4)

319

1

1

1

Роман БЕЗУС

3(0)

30

1

-

-

Андрій ЯРМОЛЕНКО

6(5)

478

2

3

-

Артем МІЛЕВСКИЙ

1(0)

16

-

-

-

 

Матчі збірної України у групі Н відбіркового турніру ЧС-2014:

11.09.2012. Лондон. Стадіон «Уемблі». 68,102 глядачів

Англія - Україна - 1:1 (0:1)

Голи: Лемпард (87, з пенальті) - Коноплянка (38)

У стартовому складі проти Англії на поле у ​​складі збірної України вийшли чотири динамівця – Євген Хачеріді, Денис Гармаш, Олег Гусєв та Андрій Ярмоленко, а також Євген Селін, який тоді ще захищав кольори полтавської «Ворскли». Ще один тодішній представник «Ворскли», а нині гравець «Динамо» Роман Безус, разом із Максимом Ковалем, спостерігали за зустріччю з лавки запасних. Ну а тренував команду тоді Олег Блохін! До слова, це був останній матч Блохіна біля керма національної команди.

Незважаючи на статус абсолютних фаворитів, на полі англійці такими не виглядали, а супергол Євгена Коноплянки у першому таймі - найкраще тому підтвердження. До речі, гольову атаку українців, у якій також взяв участь Денис Гармаш, розпочав Андрій Ярмоленко. Англійцям вдалося відігратися у самій кінцівці зустрічі завдяки голу з пенальті Френка Лемпарда.

12.10.2012. Кишинів. Стадіон «Зімбру». 10,050 глядачів

Молдавія - Україна - 0:0

Матчем зі збірною Молдови на тренерському містку нашої збірної дебютував помічник Олега Блохіна у «Динамо» - Андрій Баль, так як саме у цей час Олег Володимирович потрапив до лікарні. Незважаючи на значне представництво динамівців у першій команді країни (проти Молдавії зіграли сім гравців «біло-синіх», а ще двоє залишилися на лавці), домогтися бажаного результату, а саме перемоги, так і не вдалося. Зіграв у тій зустрічі і Артем Мілевський, контракт якого з «Динамо» закінчується 30 червня, а Тарас Михалик провів на полі всі 90 хвилин.

16.10.2012. Київ. НСК «Олімпійський». 50,597 глядачів

Чорногорія - Україна - 1:0 (1:0)

Гол: Дам'янович (45)

Несподівана, хоча, по грі, справедлива поразка «жовто-синіх». Пропустивши у першому таймі, підопічні Андрія Баля, в числі яких були і чотири динамівця (стільки ж - у запасі), у другій 45-хвилинці відігратися так і не змогли, а від другого м'яча команду врятувала майстерність Андрія П'ятова у відбиванні пенальті.

22.03.2013. Варшава. Стадіон «Народови». 55,565 глядачів

Польща - Україна - 1:3 (1:3)

Голи: Піщек (18) - Ярмоленко (2), Гусєв (7), Зозуля (45 +1).

Новим наставником «жовто-синіх» став славетний динамівець Михайло Фоменко. Дебют Михайла Івановича в офіційному матчі на посаді наставника збірної видався просто феєричним – перемога над Польщею в гостях!

На 2-й хвилині неймовірною красивий м'яч після пасу Гармаша забив Ярмоленко, а на 7-й хвилині Гусєв дальнім ударом повалив суперника у глибокий нокдаун. У компенсований до першого тайму час українці забили втретє. Гусєв навісив у штрафний майданчик, Ярмоленко скинув на Зозулю, а вихованець «Динамо» відправив м'яча до сітки! У цілому ж у зустрічі взяли участь п'ять представників «біло-синіх».

26.03.2013. Одеса. Стадіон «Чорноморець». 31,948 глядачів

Україна - Молдова - 2:1 (0:0)

Голи: Ярмоленко (61), Хачеріді (71) - Суворов (80)

Багато вболівальників і експертів побоювалися, що ейфорія після успіху у Польщі може позначитися на грі з Молдовою. Після першого тайму, коли, незважаючи на перевагу господарів, рахунок на табло був нічийним, ці побоювання посилилися.

Проте у другій 45-хвилинці все стало на свої місця. Спочатку Ярмоленко з меж штрафного «розпечатав» зачаровані ворота гостей, а потім і Хачеріді, скориставшись навісом з кутового від Гусєва, головою провів свій перший м'яч за національну команду. М'яч Суворова, що скоротив розрив в рахунку, більше скидався на гол престижу.

Підсумок – чотири динамівця на полі плюс один в запасі і чергові три очки збірної України від гравців «Динамо».

07.06.2013. Підгориця. Стадіон «Під Горицем». 15,300 глядачів

Чорногорія - Україна - 0:4 (0:0)

Голи: Гармаш (51), Коноплянка (77), Федецький (82), Безус (90 +3)

Повторна зустріч з лідером групи Н була ключовою для нашої команди у боротьбі за перше місце. По-перше, у разі перемоги, календар решти зустрічей, згідно з яким Англію і Польщу Україна приймає вдома, а також відіграє два матчі проти аутсайдера Сан-Марино, дозволяє розраховувати на потрапляння до Бразилії напряму. По-друге, осад від прикрої поразки в Києві у серцях наших футболістів все ж залишився. Та й чорногорці, власними колючими коментарями на адресу українців, розжарювали обстановку. Апогеєм всього вищесказаного стало вилучення Зозулі наприкінці першого тайму, який, до слова, наша збірна провела на дуже хорошому рівні.

Напевно, у перерві зустрічі терпіння «жовто-синіх» по відношенню до суперника увірвалося, оскільки в другому таймі чорногорці були просто зметені з поля.

Спершу Ярмоленко завдав дальній удар, який з величезними зусиллями зумів парирувати воротар, а Гармаш добив м’яч точно між захисником і голкіпером. Але це був тільки початок. На 77-й хвилині Ярмоленко віддав на Коноплянку, який пробив точно в нижній кут. Потім Андрій знову асистував, але цього разу Федецькому, після удару якого з гострого кута м'яч влучив у ворота. А вінцем зустрічі став гол Безуса, що з'явився на полі у компенсований час. Роман прийняв м'яч у центрі поля, обіграв трьох суперників і обачливо послав м’яч у ворота над воротарем.

4:0 на табло, три очки в турнірній таблиці, а також два голи і дві результативні передачі від динамівців. Браво!

Турнирна таблиця групи Н:

1. Чорногорія – 13 очок (7 матчів)
2. Англія – 12 очок (6 матчів)
3. Україна – 11 очок (6 матчів)
4. Польща – 9 очок (6 матчів)
5. Молдова– 5 очок (7 матчів)
6. Сан-Марино  - 0 очок (6 матчів)

Календар матчів кваліфікації ЧС-2014 у группе Н, що залишилися:

06.09.2013

Україна – Сан-Марино
Англія – Молдова
Польща – Чорногорія

10.09.2013

Україна – Англія
Сан-Марино – Польща

11.10.2013

Молдова – Сан-Марино
Україна – Польща
Англія – Чорногорія

15.10.2013

Англія – Польща
Сан-Марино – Україна
Чорногорія - Молдова

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер