»Валенсія» перемогла учасника Ліги чемпіонів

»Валенсія» перемогла учасника Ліги чемпіонів

Іспанська «Валенсія» провела перший поєдинок у 2009 році. Суперником левантійців виступив учасник 1/8 фіналу Ліги чемпіонів – мадридський «Атлетико».

«Валенсія» доволі активно розпочала матч, і вже в дебюті двічі відправляла м'яча до сітки воріт гостей. Утім, м'ячі Давида Вільї та Давида Сильви були не зараховані головним арбітром. Цей факт не засмутив підопічних Унаї Емері, які продовжували наполегливо шукати щастя біля воріт мадридців, і в другій половині тайму їм вдалося втілити свою перевагу в забиті м'ячі. Спочатку арбітр призначив сумнівний пенальті за нібито порушення правил проти Барахи, а Давид Вілья впевнено реалізував 11-метровий удар. А незабаром Давид Сильва скористався з позиційної помилки центру захисту «Атлетико», замкнувши передачу Мігеля.

Мадридці змогли відіграти один м'яч ще до перерви. Мадуро необережно обійшовся з Форланом у межах штрафного майданчика, і сам постраждалий реалізував пенальті. Подібний хід подій давав надію, що в другому таймі «Атлетико» заведеться і спробує відігратися. Насправді ж господарі продовжували володіти ініціативою і після перерви, результатом чого став ще один гол. Хоакін із Давидом Сильвою створили швидку атаку, і останній сильним ударом з-за меж штрафного майданчика оформив «дубль».

Таким чином, команда Унаї Емері мінімум на добу повернула собі друге місце в турнірній таблиці (в разі домашньої перемоги над «Осасуною» левантійців може обійти «Севілья»), відстаючи від «Барселони» на 11 очок. Відзначимо, що до першого матчу 1/16 фіналу Кубка УЄФА, який відбудеться в Києві, «Валенсії» доведеться провести ще шість поєдинків у рамках чемпіонату.

«Валенсія» – «Атлетіко» – 3:1

«Валенсія»:
Ренан, Мігель, Рауль Альбіоль, Мадуро, Моретті, Бараха (Фернандеш, 67), Давид Альбельда, Хоакін, Давид Сильва (Еду, 85), Мату (Вісенте, 82), Давид Вілья.

Голи: Давид Вілья (34, з пен.), Давид Сильва (40, 69) – Форлан (45, з пен.).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер