VBET Ліга. «Минай» – «Динамо» – 1:3. Звіт про матч

VBET Ліга. «Минай» – «Динамо» – 1:3. Звіт про матч

У рамках догравання матчу 16-го туру вітчизняної Прем’єр-ліги зустрілися закарпатський «Минай» та київське «Динамо».

Цей поєдинок мав відбутися на початку грудня минулого року в Минаї, але повітряна тривога та відсутність освітлення на закарпатському стадіоні змусили перенести цей поєдинок і на пізнішу дату, і в інше місто. У підсумку команди домовилися провести гру в Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського, незважаючи на гостьовий статус поєдинку для «біло-синіх».

І зі стартовим свистком динамівці показали, хто на полі господар. Уже на 4-й хвилині «біло-сині» відкрили рахунок. Буяльський віддав передачу на Ваната, який перебував у штрафному майданчику під опікою захисника спиною до воріт, отримав м’яча у відповідь та пробив точно в кут – 0:1.

Швидкий м’яч зовсім не змінив настрою динамівців на гру. Високим пресингом підопічні Олександра Шовковського руйнували всі спроби суперника організувати щось небезпечне, натомість самі атакували багато й різноманітно. Ванат пробив у руки голкіперу з кута воротарського майданчика, Андрієвський ударом зльоту не поцілив у ворота, а Волошин, зігравши у стінку з Буяльським, пробив поруч зі стійкою.

Ще в одному епізоді Волошин завершував на дальній стійці простріл від Буяльського з правого флангу, однак Бандура заблокував. Утім, у наступному епізоді воротар «Минаю» не зміг завадити м’ячу залетіти до сітки після того, як захисник закарпатців Нємчанінов зрізав сферу у власні ворота після прострілу Ярмоленка – 0:2.

До свистка на перерву рахунок більше не змінювався, хоча динамівці продовжували активно діяти в атаці. А от із поновленням гри номінальні господарі несподівано скоротили відставання в рахунку. Гол вийшов красивим – Вакула прострілив із лівого флангу в центр штрафного майданчика, і Кораблін у дотик спрямував м’яча точно в дев’ятку – 1:2.

Цей забитий м’яч додав упевненості підопічним Желько Любеновича. Зокрема, Ременяк розігнав швидку контратаку, віддав правіше на Вітенчука, а той пробив поруч із стійкою, змусивши понервувати Бущана. Але все ж небезпечніше було біля володінь «Минаю». Шапаренко з-за меж штрафного майданчика пробив повз ворота, Попов, замикаючи подачу з кутового, пробив із рикошетом від захисника закарпатців над поперечиною.

Впродовж кількох хвилин у середині другого тайму закарпатці мали дві супернагоди, аби зрівнювати рахунок. Спочатку Семотюк буквально розстрілював ворота з кута воротарського, але, на щастя, Бущан зреагував, а згодом після обрізки Андрієвського у своєму штрафному майданчику у ближній кут цілив Устименко, але й цього разу Бущан зіграв надійно.

Біля протилежних воріт також було неспокійно, оскільки динамівці хотіли забити ще, аби уникнути нервових останніх хвилин. Але не щастило – зокрема, в епізоді, коли Ванат вискочив до воріт, перекинув м’яча через Бандуру, який кинувся форварду в ноги, але влучив у стійку. Те, що не вдалося Владиславу, зміг Волошин. На 86-й хвилині Дубінчак виконав силовий простріл із лівого флангу, і Волошин у падінні замкнув зручну передачу – 1:3.

Після цього динамівці спокійно довели гру до перемоги. Динамівці відірвалися від «Кривбасу» та продовжують гонитву за лідером, донецьким «Шахтарем». Свій наступний поєдинок «біло-сині» проведуть у неділю, 21 квітня, проти «Полісся».

VBET Ліга. 16-й тур

«Минай» – «Динамо» – 1:3

17.04.2024. Київ, стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського

«Минай»: Бандура — Кисіль, Нємчанінов, Скиба, Дмитрук — Кораблін (Гунічев, 87), Вітенчук (Семотюк, 66), Петько, Вакула (Корнійчук, 88) — Демиденко (Устименко, 46), К. Попов (Ременяк, 46).

«Динамо»: Бущан — Тимчик, Д. Попов, Дячук, Дубінчак — Андрієвський — Волошин, Ярмоленко (Діалло, 61), Буяльський (Шепелєв, 61), Кабаєв (Шапаренко, 46) — Ванат (Пономаренко, 89).

Голи: Кораблін (48) – Буяльський (4), Нємчанінов (27, автогол), Волошин (86).

Попереджені: Дмитрук (60), Кисіль (90+1) – Ярмоленко (56), Ванат (75).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер