Віктор Циганков отримав нагороду Найкращому гравцю року в Україні

Віктор Циганков отримав нагороду Найкращому гравцю року в Україні

Референдум, у якому брали участь тренери та гравці клубів української Прем’єр-ліги, проводився вже у 26-й раз. Раніше його проводило авторитетне друковане спортивне видання – газета «Команда», тепер –інтернет-видання «Команда 1».

Від кожної команди в опитуванні брали участь тренер та 15 гравців, кожен із яких називав трійку кращих на його думку футболістів. Цікаво, що до трійки призерів за підсумками суто динамівського опитування ввійшли Віктор Циганков, Віталій Миколенко та Віталій Буяльський. На перше місце Віктора поставив і головний тренер «біло-синіх» Мірча Луческу. Сам Циганков до своєї трійки вніс Вербича, Шапаренка та де Пену.

Циганкова до трійки віднесли 97 респондентів з 224-х, тобто 43%. Перше місце йому відвели 29% респондентів. Він з великою перевагою випередив минулорічного лауреата Тайсона з донецького «Шахтаря», який цьогоріч прийшов другим. Третє місце у форварда «Олімпіка» Шахаба Захеді. 

Останні п’ять років перемогу у номінації отримували бразильські легіонери «Шахтаря», востаннє ж гравець «Динамо» отримував нагороду за підсумком 2014 року, коли найкращим гравцем року було визнано Андрія Ярмоленка. Загалом Ярмоленко двічі отримував нагороду, як і ще один динамівець Валентин Белькевич, а найбільше нагород серед гравців «Динамо» має Сергій Ребров – три призи.

Усі гравці «Динамо», яких було визнано найкращим футболістом року в Україні:

1995 – Юрій Калитвинцев

1996 – Сергій Ребров

1997 – Андрій Шевченко

1998 – Сергій Ребров

1999 – Сергій Ребров

2001 – Валентин Белькевич

2003 – Валентин Белькевич

2005 – Олег Гусєв

2009 – Артем Мілевський

2011 – Андрій Ярмоленко

2014 – Андрій Ярмоленко

2020 – Віктор Циганков

Символічно, що нагородження відбулося там, де Віктор здобував футбольну освіту та формувався як професійний гравець - на навчально-тренувальній базі ДЮФШ «Динамо» на Нивках, з дотриманнях усіх карантинних вимог МОЗ. У цей важливий момент поруч був його батько, Віталій Циганков, який працює тренером воротарів в динамівській академії, а також керівник ДЮФШ «Динамо» Олександр Іщенко. 

Приз у вигляді статуетки з м’ячем Віктору вручив журналіст редакції сайту “Команда 1” Андрій Богачов, який відзначив особливості цьогорічного референдуму: 

- Особливість нашого референдуму полягає в тому, що найкращого гравця нашого чемпіонату визначають винятково футболісти та тренери, тобто професіонали. Ми опитали 210 гравців та 14 тренерів усіх команд Прем’єр-ліги. Це 12-раз в історії коли перемогу здобув футболіст “Динамо”. Йому віддали перше місце у шести командах. Найбільше голосів він зібрав у “Динамо”, “Минаї” та “Дніпрі-1”. Звісно, професіоналу передусім цікаво почути думку таких самих професіоналів як він.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер