Віктор ЦИГАНКОВ: бути завжди на крок попереду

Віктор ЦИГАНКОВ: бути завжди на крок попереду

Погравши кілька років в Україні, Циганков вирушив до  Ізраїлю. Саме там, на березі Червоного моря в місті Нагарія у нього народився син Віктор Циганков, який нині виступає в «Динамо».

Як зізнався сам гравець «біло-синіх», його першою й улюбленою іграшкою був футбольний м'яч, тому той факт, що він почав займатися футболом у вінницькій ДЮСШ, був абсолютно логічним.

Першим тренером Віктора був Микола Миколайович Загоруйко, який і розгледів у маленькому хлопчику гравця лінії атаки. З раннього віку й фактично до переходу до «Динамо» Циганков діяв як відтягнутий нападник, а потім, перейшовши до табору «біло-синіх», почав грати й на правому фланзі атаки.

«Шахтар» лише подивився на нього здалеку...

Своєю зрілою й упевненою грою із ранніх років Віктор виокремлювався серед однолітків, тому регулярно виступав за старших хлопців. Так було й у вінницькій ДЮСШ, й у «Динамо».

До столиці Віктор переїхав у сезоні 2010/11 років, відігравши першу половину чемпіонату ДЮФЛУ за свою рідну команду, а другу – вже за «Динамо». Тим не менш, першим на талановитого футболіста звернув увагу... донецький «Шахтар». Пробувши на перегляді в клубі два дні, Віктор повернувся до Вінниці, а за два тижні йому надійшла пропозиція спробувати свої сили в «Динамо», адже за гравцем тривалий час спостерігав селекціонер «Динамо» Іван Іванович Терлецький. Як бачимо, свій вибір він зробив на користь нашого клубу, який, як зізнався сам футболіст, подобається йому набагато більше.

У динамівській Академії Циганков встигнув пограти під керівництвом Павла Кікотя, Анатолія Біби, Юрія Єськіна та Олексія Дроценка. Випускався же Циганков із хлопцями 1996 року народження, хоча сам народився в 1997-му.

Успіх і «зіркові» приклади


За останні півроку у Віктора було чимало приводів, щоб звернути на себе увагу футбольної громадськості. Спочатку він став співавтором м'яча у ворота збірної Німеччини в еліт-раунді відбору до Євро-2013, коли «жовто-сині», граючи вдесятьох, завдяки цьому єдиному голу спромоглися буквально вигризти путівку на чемпіонат Європи. Саме той поєдинок Циганков називає найпам'ятнішим у житті. Поки що...

Далі на престижному міжнародному турнірі в Москві Віктора, незважаючи на невдачу команди, було визнано найкращим півзахисником змагань Він випередив у боротьбі за приз футболістів «Барселони», «Тоттенхема», «Бенфіки», «Селтика» та «Спартака». Після цього була бронза фінальної частини ДЮФЛУ серед 17-річних сезону 2012/13, вибороти яку допоміг саме дубль Циганкова в поєдинку за третє місце.

Закінчивши динамівську Академію, Циганков знову опинився попереду своїх партнерів по команді, адже був зарахований не до команди U-19, а відразу до дублюючого складу «Динамо»!

Віктор зізнався, що кумирів у нього двоє: Ліонель Мессі та Маріо Гьотце! Цікавий факт, але обидва футболісти дебютували на найвищому рівні в доволі ранньому віці – у 16 та 17 років відповідно. Часу ж, щоб заявити про свій талант привселюдно й закохати в себе мільйони вболівальників, футболістам знадобилося зовсім небагато.

Напевно, складно знайти кращі приклади для, безумовно, дуже талановитого й перспективного гравця «Динамо», який ставить перед собою лише максимальні цілі.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер