Вітання Леоніда Кравчука з нагоди 90-річчя ФК «Динамо» (Київ)

Вітання Леоніда Кравчука з нагоди 90-річчя ФК «Динамо» (Київ)

Вітаючи вас із цим славетним ювілеєм, хочу наголосити на значенні та ролі київського футбольного клубу в нашій історії.

Перше його чемпіонське золото 1961 року символізувало справжній прорив – на радянській футбольній арені було покінчено з гегемонією Москви. Подальші перемоги утверджували лідерський статус українського та київського футболу, і в його самобутності віддзеркалювалися найкращі риси нашого народу – стійкість, незламність, сила духу, прагнення до пошуку, новаторства. І – до незалежності.

Успіхи футболістів на зелених полях світу підносили міжнародний імідж української республіки, а загал динамівських уболівальників завжди був спільнотою справжніх патріотів своєї Батьківщини. Це стало вагомим чинником на зламі епох у 90-х роках минулого століття. Це підтвердилося й під час Революції Гідності, коли саме «Динамо» та його прихильники стали форпостом захисту демократії.

Київське «Динамо» недарма називають гербовою печаткою України. Це один із національних символів держави, один із кодів її ідентифікації у світі. Гучні спортивні тріумфи найпопулярнішого нашого колективу, видатні імена та славетні традиції сформували цілу футбольну культуру, яка є не лише безцінним надбанням, а й міцним фундаментом для творення новітньої історії.

«Динамо» – це не лише сила в русі. Це наша гордість, наша слава, наша любов та наша надія!

Із ювілеєм, «біло-сині» вболівальники! Хай ляже в нові літа стежина ваша золота!

Леонід КРАВЧУК 

Перший Президент України

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер