Вівчаренко та Бражко допомогли Україні U21 вийти до півфіналу Євро-2023

Вівчаренко та Бражко допомогли Україні U21 вийти до півфіналу Євро-2023

У неділю, 2 липня, молодіжна збірна України зіграла у чвертьфіналі Євро-2023 (U21) проти команди Франції. Матч відбувся в румунському Клужі на стадіоні «Клуж Арена».

Команди зустрічалися зовсім нещодавно, гравши в одній групі відбору на Євро-2023 (U21). Тоді французи розгромили наших хлопців у себе вдома (5:0), а в номінально домашньому матчі для «жовто-синіх», що відбувся у Стамбулі, було зафіксовано результативну нічию (3:3).

Тренерський штаб «біло-синіх» на чолі з Русланом Ротанем довірився з перших хвилин двом динамівцям – на лівому фланзі захисту традиційно вийшов Костянтин Вівчаренко, а місце в центрі поля зайняв Володимир Бражко. Обидва в підсумку провели повний матч.

Розпочався поєдинок за територіальної та ігрової переваги Франції, яка доволі швидко відкрила рахунок, але «жовто-сині» рук не опустили та ще до перерви не тільки відігралися, але й вийшли вперед – дублем відзначився представник «Шахтаря» Судаков.

Після перерви нашій команді вдалося не тільки втримати перевагу (хоча французи забили, але гол було скасовано через офсайд), але й розвинути її, коли наприкінці поєдинку відзначився Бондаренко. У підсумку, наша збірна вийшла до півфіналу.

Чемпіонат Європи-2023 (U21). Чвертьфінал

Франція – Україна – 1:3

Україна: Трубін, Сич, Батагов, Таловєров, Вівчаренко, Бондаренко (Желізко, 88), Бражко, Кащук (Назаренко, 59), Судаков, Мудрик (Брагару, 78), Криськів (Сікан, 59).

Голи: Шеркі (19) – Судаков (32, з пенальті, 44), Бондаренко (86).

Додамо, що за вихід до фіналу Євро-2023 (U21) збірна України побореться з Іспанією. Поєдинок відбудеться 5 липня в Бухаресті на стадіоні «Стяуа». Також зазначимо, що потрапивши до четвірки найкращих на турнірі, «жовто-сині» гарантували собі першу в історії нашої незалежності участь в Олімпійських іграх, що відбудуться наступного року в Парижі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер