Владислав ВАНАТ, Костянтин ВІВЧАРЕНКО та Олексій СЛУЦЬКИЙ про чемпіонський матч та перемогу над «Шахтарем»

Владислав ВАНАТ, Костянтин ВІВЧАРЕНКО та Олексій СЛУЦЬКИЙ про чемпіонський матч та перемогу над «Шахтарем»

Після фінального матчу наші футболісти прокоментували перемогу і чемпіонське звання.

Владислав ВАНАТ:

- Я б не сказав, що було легко забити перший м'яч. Вкинули аут, я обіграв суперника один в один, як повинен робити нападник, і виконав удар в кут - все просто. Нам тренери кажуть у таких ситуаціях обігравати опонента, влазити в боротьбу, заробляти пенальті або забивати м'ячі. Я так і зробив. З «Шахтарем» ніколи не буває легко грати, навіть, якщо ведемо в рахунку. Гол, звичайно, додав нам упевненості, але і «гірники» понеслися вперед. Добре, що наш захист добре грав при стандартних положеннях, надійно діяв воротар, тож, на щастя, все склалося нормально.

Надалі підводила реалізація, напевно, в деяких моментах трохи поспішав, а коли рахунок став 2:0, розслабився і трохи втомився, тому з'явилася певна невпевненість.

Коли забивали другий м'яч, я бачив, що забігав Ісадченко, носком прокинув йому м'яч, він вибіг один в один, обіграв суперника, викотив м'яч Велетню, а він перекинув воротаря.

Тренер говорив нам про ланки, з часом зрозуміли, що і як, тепер всі добре грають в пас. З «Шахтарем» взагалі все добре виходило. У нас швидкісний і центр поля, і фланги. Перед грою нам дали установку швидко переходити центр поля і намагатися звідти створювати небезпечні моменти, як вийшло з першим і другим м'ячем - зробили все швидко і правильно.

«Зіркова хвороба»? Думаю, вона нам не загрожує, у нас батьки суворі - на місце швидко поставлять, тож з цим проблем не буде.

Костянтин ВІВЧАРЕНКО:

- Емоції, звичайно, переповнюють, всі дуже задоволені, особливо, я, як капітан, радий за команду. Ми сьогодні боролися і показали, дійсно, хорошу гру. Вийшов реванш за минулорічну поразку в серії пенальті. Перед нами стояло саме таке завдання, адже в минулому фіналі нам трохи не пощастило: пенальті - це лотерея. По грі ми були кращі, та результат на табло.

Найскладніший момент? Після швидко пропущеного м'яча «Шахтар» почав робити навалу біля наших воріт, заробляти штрафні удари, а у нас з'явилася нервозність. Але незабаром заспокоїлися і дотиснули їх.

У попередніх іграх на турнірі ми грали не дуже добре. Але, в цілому, за рік значно додали, тренери навчили нас багатьом новим речам, в команді з'явилися нові гравці - сильні, швидкі. Думаю, за рахунок флангів і центру поля ми і виграли цей матч.

Олексій СЛУЦЬКИЙ:

- У грі воротаря найголовніше - це холодна голова і гаряче серце. Концентрація під час матчу - дуже важлива складова, тому я налаштовуюся за день до гри.

У перерві тренери нас попередили, що «Шахтар» почне всіма силами йти в атаку, оскільки вони програвали, і їх цей результат не влаштовував. Ми виявилися до цього готові: відмінно відпрацювали в захисті, вивантажили всі подачі і не пропустили.

В моменті, коли зреагував на небезпечний ближній удар, пам'ятаю, що передача була на їх №9 Гончарука, якого ніхто не тримав. Він почав рухатися у воротарський майданчик, я вийшов йому назустріч, щоб скоротити кут обстрілу, розкрився, і так вийшло, що він влучив саме туди, куди я думав. Партнери побачили, що воротар надійний, робить сейви, допомагає команді, це додало впевненості, всі почали грати ще краще і забили другий м'яч.

Неоднозначні рішення суддів? Про це нас також попереджали. У вікових груп «Динамо» вже було три чемпіонства, а у «Шахтаря» жодного, тож для них це було останнім шансом щось виграти. Ми були готові до неоднозначного суддівства, у грі, дійсно було багато не зовсім правильних дій з боку суддів. Ми намагалися грати без фолів, оскільки втратити одного з гравців під час такої важливої ​​і напруженої гри - дуже небезпечно, це могло вплинути на результат.

Приз найкращому воротареві, який я отримав, став приємною несподіванкою, адже на турнірі було багато хороших воротарів і в «Дніпрі», і в «Шахтарі», і в «Карпатах», тому не міг передбачити, що нагорода дістанеться саме мені.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер