Волонтери та волонтерські фонди: як підтримати ЗСУ та українців, що постраждали від вторгнення росії

Волонтери та волонтерські фонди: як підтримати ЗСУ та українців, що постраждали від вторгнення росії

Вже кілька місяців Україна як єдиний злагоджений механізм мужньо протистоїть повномасштабному вторгненню армії російської федерації. За цей час потреби наших захисників у підтримці з тилу тільки зростають, адже бойові дії стають все більш запеклими та вимагають максимального матеріального та технічного забезпечення.

Усі, хто має можливість, може підтримати українську армію, перевівши кошти на спеціальний рахунок для допомоги Збройним Силам України від НБУ чи до благодійного фонду «Повернись живим». Окрім того, до нашої спільної боротьби проти російського агресора залучена велика кількість волонтерів і волонтерських фондів, які також потребують активної фінансової підтримки задля адресного забезпечення боєздатності української армії та гуманітарних потреб.

Наводимо добірку авторитетних благодійних волонтерських організацій та ініціатив, які допомагають українській армії та цивільним українцям, що постраждали від російської агресії. 

Допомога ЗСУ

Армія SOS

Громадська ініціатива допомагає українській армії у високотехнологічних напрямках, в яких держава потребує підтримки — це система управління та вогневого ураження «Кропива», повітряна та радіотехнічна розвідка.

Фонд допомоги армії «Крила Фенікса»

Благодійний фонд надає допомогу в оснащенні української армії засобами індивідуального нелетального захисту, такими як бронежилети та каски, лікуванні поранених бійців і придбанні індивідуальних аптечок.

Фонд Сергія Притули

Фонд займається закупівлею необхідної для захисників України амуніції й обладнання – бронежилетів і шоломів, тепловізорів, дронів, планшетів, рацій, транспортних засобів тощо.

Фонд оперативної допомоги KOLO

Доставляє необхідне обладнання нашим воїнам в пекельних точках. Забезпечує партії середнього розміру, що не потягнуть окремі волонтери, однак нецікаві великим фондам.

Благодійний Фонд імені Олексія Ставніцера

Закупівля бронежилетів та касок високого рівня захисту.

Волонтер Наталія Юсупова

Наталія Юсупова тривалий час співпрацює з київським «Динамо», опікуючись пораненими бійцями у Головному військовому клінічному госпіталі. Волонтерка публікує інформацію про те, чого потребують наші бійці на передовій, бере активну участь у зборі коштів і забезпеченні українських військових необхідними речами.

Ф.О.Н.Д. Діани Макарової

Фонд оперативної національної допомоги надає адресну допомогу українським солдатам, поставляючи обмундирування та спорядження, засоби захисту та медикаменти на передову.

Волонтер Роман Донік

Допомога фронту та забезпечення боєздатності українських військових на передовій.

Волонтер Тата Кеплер

Медичне та технічне забезпечення українських військових.

Медична допомога

Медичний батальйон «Госпітальєри»

Медичний батальйон, що працює на передовій і рятує наших захисників в умовах активних військових дій.

Рахунок для допомоги медикам від МОЗ

«Агенти крові»

Волонтерський проект, який фокусується на закупівлі кровоспинних засобів для волонтерів, тероборонців, рятувальників, евакуаційних груп і цивільного населення.

Гуманітарна допомога

Рахунок для гуманітарної допомоги українцям, постраждалим від російської агресії (від НБУ)

Гуманітарний штаб Києва (по районах)

Штаб гуманітарної допомоги при НАЗК

Централізована закупівля ліків, предметів першої необхідності тощо для українських регіонів.

«Народний проект»

Неприбуткова організація, що об’єднує волонтерів і небайдужих людей, які співкоординують свої зусилля заради соціальних проектів та допомоги народу України.

dobro.ua

Фандрайзингова платформа онлайн-благодійності, через яку можна долучитися до благодійних і соціальних проектів.

Київ Волонтерський

Чатбот обʼєднує людей, які можуть надати допомогу (ліки, продукти, речі тощо) та водіїв чи пішоходів, які зможуть доставити ці речі тим, кому вони потрібні найбільше.

Допомога з-за кордону

Роман Зозуля

Вихованець «Динамо» співпрацює з посольством України в Іспанії та українською діаспорою, закуповуючи в Європі та направляючи до України необхідні для ЗСУ речі й обладнання.

Support Ukraine Now

Інформаційна платформа, яка містить інформацію про офіційні фонди збору коштів, запити про допомогу, розміщення українців за кордоном.

Help Ukraine

Центр гуманітарної й медичної допомоги Україні приймає допомогу зі всього світу на складі у Польщі та доставляє її до України.

Ukraine at War

Cторінка з інструкціями, як допомогти та підтримати Україну у протистоянні з російським агресором.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер