»Волинь» – «Динамо» – 1:2. Перемога на перших хвилинах

»Волинь» – «Динамо» – 1:2. Перемога на перших хвилинах

Двох днів вистачило підопічним Олега Лужного, щоб відновитися після гри з АЗ, у повній боєготовності вийшовши на календарний матч чемпіонату України проти «Волині». Динамівці за всіма статтями переграли господарів у першому таймі, вже на перших його хвилинах зусиллями Ярмоленка забивши два м’ячі. Могли кияни вести і з більшим рахунком, але в кількох епізодах блискуче діяв воротар Неділько. На початку другого тайму Скоба скоротив розрив у рахунку, відродивши інтригу в матчі. Кінцівка зустрічі пройшла в обопільних атаках, які до взяття воріт не призвели. У результаті, друга поспіль перемога «Динамо» в чемпіонаті.

«Динамо» закінчувало матч в Алкмаарі в такому ж складі (до виходу Зозулі), в якому вийшло на поєдинок із «Волинню». Багато в чому це пов’язано з кадровими проблемами, які вносять вагомі корективи до роботи тренерського штабу. Через травми різної тяжкості з командою до Луцьку не поїхали Шевченко, Гільєрме, Нінкович, Шовковський, Несмачний, Попов, Маграо. Традиційно для останніх місяців динамівці активно почали зустріч, бажаючи повести в рахунку вже з перших хвилин. Майже як боксер, який намагається не відкладати справу на останні раунди, а вже в дебюті нокаутуючий суперника. Зусиллями Андрія Ярмоленка гострих і, головне, влучних ударів по воротах господарів до дев’ятої хвилини було завдано цілих два. Цілком достатньо, щоб почувати себе комфортно, тим паче маючи вагому перевагу в індивідуальній майстерності й командних взаємодіях. Проте нокаутуючими постріли Андрія не стали. Підопічні Віталія Кварцяного в першому таймі відходили від стартового шоку, не давши динамівцям ще більше збільшити рахунок. А після перерви зібралися із силами, забивши м’яча після подачі кутового. Відзначився екс-динамівець Ігор Скоба. Цікаво, що впродовж однієї хвилини до цього епізоду удар Мілевського з кількох метрів парирував воротар, а Михалик, вийшовши віч-на-віч із Неділько, поцілив у стійку.

Після третього забитого м’яча команди взяли вимушений тайм-аут. Вже сутеніло, коли перестала працювати одна з освітлювальних щогл. У результаті десять хвилин томливих очікувань і прожектори, які по одному включалися під бурхливі оплески переповнених трибун. За цю затримку, заміни й виходи на поле медбригад арбітр компенсував до основного часу зустрічі чотирнадцять хвилин. Останню третину матчу господарі організовували гострі атаки, в кількох з яких могли зрівняти рахунок. Неодноразово й динамівці могли збільшити перевагу, особливо небезпечними були удари Єременка й Вукоєвича (в поперечину). Не без зусиль і втрачених нервових клітин підопічні Олега Лужного довели матч до перемоги, зберігши відставання від «Шахтаря» у п’ять очок. Наступний матч у чемпіонаті «Динамо» проведе за сім днів, а в середу на команду чекає непростий виїзд до Сімферополя. На кону путівка до чвертьфіналу Кубка України, яку нашій команді доведеться розіграти із «Севастополем».

 

ВОЛИНЬ – ДИНАМО – 1:2 (0:2).

«Волинь»: 42.Неділько, 36.Годований, 20.Майкон (31.Пічкур, 46), 10.Шарпар, 37.Бутко, 70.Скоба, 34.Парасків, 29.Гринченко – кап (15.Максим'юк, 12), 35.Стевич, 17.Павлов (7.Гошкодеря, 79), 99.Піщур.


«Динамо»: 35.Коваль, 2.Данило (20.Гусєв, 75), 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 9.Ярмоленко, 10.Мілевський (49.Зозуля, 87), 17.Михалик – кап, 23.Єременко, 30.Ель Каддурі, 34.Хачеріді, 44.Алмейда.

Голи: Скоба (51) – Ярмоленко (3, 9).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер