Восьмеро динамівців зіграли за збірну України проти Північної Македонії на Євро-2020

Восьмеро динамівців зіграли за збірну України проти Північної Македонії на Євро-2020

У стартовому поєдинку «синьо-жовті» зустрічалися зі збірною Нідерландів, якій поступилися з рахунком 2:3. А сьогодні суперником для підопічних Андрія Шевченка виступила національна команда Північної Македонії.

У матчі на Національному стадіоні в Бухаресті, у якому збірна України здобула свою першу перемогу на Євро-2020, узяли участь вісім представників київського «Динамо». П’ятеро з них – воротар Георгій Бущан, захисники Олександр Караваєв, Ілля Забарний і Віталій Миколенко, а також півзахисник Микола Шапаренко – вийшли на поле у стартовому складі, а у другому таймі на заміни з’явилися ще троє динамівців. Віктор Циганков і Артем Бєсєдін на 70-й хвилині вийшли замість авторів голів Андрія Ярмоленка та Романа Яремчука, а Сергій Сидорчук на 78-й хвилині замінив Миколу Шапаренка.

Перший тайм зустрічі пройшов за ігрової переваги збірної України і на перерву команди пішли за комфортного рахунку 2:0 для нашої національної команди.  

На 29-й хвилині «синьо-жовті» вийшли вперед після виконання Русланом Маліновським кутового з лівого флангу: Олександр Караваєв п’ятою ефектно підсік м’яч на дальню стійку, звідки Андрій Ярмоленко переправив круглого в сітку воріт, забивши свій другий м’яч на Євро-2020.

Через 5 хвилин Ярмоленко вже відзначився асистом, вивівши Романа Яремчука один на один проти Дімітрієвскі – і український форвард використав свій шанс, пробивши повз воротаря у ближній кут. Для екс-динамівця цей гол також став другим взяттям воріт у рамках чемпіонату Європи.

У другому таймі гравці Північної Македонії почали діяти значно гостріше в атаці, не раз турбуючи Георгія Бущана. Спочатку динамівський голкіпер вступив у гру, парирувавши перший удар у площину воріт від наших суперників у виконанні Адемі. Далі Георгій врятував ворота збірної України після дальнього удару від Трайковскі, перевівши м’яч у поперечину, однак аргентинський арбітр Фернандо Рапалліні у моменті з відскоком угледів пенальті у боротьбі Караваєва за м’яч із Пандєвим. Бущан знову зіграв вдало, зреагувавши на удар Аліоскі з 11-метрового, однак упоратися з добиванням уже не зміг – 2:1.

Ще один сейв Бущан записав до свого активу, парирувавши дальній постріл від Трайковскі з підступним відскоком від землі. У свою чергу «синьо-жовті» не реалізували у фінальній частині матчу дві чудові нагоди, щоб збільшити перевагу в рахунку. Віктор Циганков з убойної позиції пробив поруч зі стійкою, а Руслан Маліновський не реалізував пенальті, призначений за гру рукою Аврамовскі у власному штрафному – у цьому моменті врятував уже воротар Північної Македонії Столе Дімітрієвскі.

Заключний матч групового етапу Євро-2020 національна збірна України проведе також у Бухаресті – 21 червня проти команди Австрії.

Євро-2020, 2-й тур групового етапу

Україна – Північна Македонія – 2:1 (2:0)

17.06.2021. Бухарест, «Арена Націонале»

Україна: Бущан Караваєв, Забарний, Матвієнко, Миколенко – Степаненко – Шапаренко (Сидорчук,78), Зінченко, Ярмоленко (К) (Циганков, 70), Маліновський (Соболь, 90+2) – Яремчук (Бєсєдін, 70).

Північна Македонія: Дімітрієвскі – С.Рістовскі, Д.Велкоскі (Трічковскі, 85), Мусліу – Ніколов (Трайковскі, 46), Адемі (Рістевскі, 85), Спіровскі (Чурлінов, 46), Аліоскі – Барді (Аврамовскі, 77) – Пандєв (К), Ельмас.

Голи: Ярмоленко (29), Яремчук (34) – Аліоскі (57).

Попереджені: Шапаренко (43) – Д.Велкоскі (59), Аврамовскі (83).

Нереалізовані пенальті: Маліновський (83, воротар) – Аліоскі (57, воротар).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер