Другий день «Динамо» в Австрії: погода роботі сприяє

Другий день «Динамо» в Австрії: погода роботі сприяє

Від готелю «Інтеральпен» до тренувального поля приблизно 10 хвилин їзди. Дещо спустившись із гори та подолавши серпантин, автобус із командою потрапляє до маленького містечка Лойташ, розташованого в долині між гір. Саме тут і знаходиться наше тренувальне поле. Густі ліси змінюються альпійськими луками, а загальну атмосферу спокою й тиші зрідка пронизують лише місцеві мотоциклісти, які змагаються між собою у швидкості й гучності.

Комфортні умови

Як відомо, погода в горах буває вкрай мінливою, але другий день поспіль яскраве сонце, яке супроводжується легким вітром, сприяє комфортній роботі нашої команди.

Тренер «Динамо» Сергій Ребров, який, до речі, зустрів «біло-синіх» уже в Австрії, знайшов альтернативний спосіб діставатися тренувального поля – на велосипеді. Так би мовити, поєднує приємне з корисним. Та й за часом шлях із гори на велосипеді займає десь 20-30 хвилин.

Як уже мовилося в попередніх матеріалах, на першому тренуванні акцент було зроблено на біговій роботі.

Всі футболісти та тренерський штаб перебували в чудовому настрої, багато жартували та сміялися, а короткі естафети у двійках учергове довели, що з командним духом у «Динамо» все гаразд. Наприкінці тренування футболісти, нарешті, побачили й м'ячі, погравши у квадрати 5х2.

Єдиним, хто перебував у пригніченому настрої, був голкіпер Георгій Бущан. Поки лікарі забороняють йому тренуватися, адже він неостаточно одужав від ангіни, але за попередніми прогнозами, до роботи в загальній групі його буде залучено вже в середу. Ми же побажаємо Георгію якнайшвидшого одужання.

Боротьба не на жарт

Ранок другого дня розпочався для гравців із тренажерної зали.

Під чуйним керівництвом Віталія Кулиби та пильним поглядом Олега Блохіна команда займалася десь 30 хвилин, після чого завантажилася до автобусу й вирушила на тренування.

Незважаючи на гірський клімат та засніжені гірські вершини, що оточують поле, температура в долині піднялася практично до 30 градусів. Традиційно, заняття розпочалося з розминки та легкої пробіжки. Потім, розділившись на три команди по п'ять людей, відбулася естафета. Перший футболіст, узявши м'яча до рук, мав добігти до бази та повернутися за другим, який потрібно було віднести на базу, розташовану трохи далі, й так само із третім. Наступний гравець мав принести м'ячі з баз назад на стартову лінію в тому ж порядку. Переможені виконували по п'ять віджимань. До речі, Данило Сильва, Адмір Мехмеді та Лукман Аруна були останніми гравцями у своїх п'ятірках, тому саме між цими трьома футболістами розгорнулася найбільш принципова боротьба. Особливо ефектним виглядав фінальний стрибок бразильського захисника, який урятував його та партнерів від віджимань.

Наприкінці тренування була і гра один в один. 14 польових футболістів розділилися на «червоних» та «білих» 7х7. До кожного виконавця однієї команди було прикріплено опонента із іншої, а основним завданням було обіграти суперника один в один та забити в маленькі ворота. Зрештою, «червоні» виграли з рахунком 8:5, а найбільш результативними гравцями стали Артем Кравець та Адмір Мехмеді – по два влучних удари.

Повернувшись до готелю, виявилося, що до обіду залишилася ще ціла година. Футболісти використовували її по-різному. Наприклад, бразилець Данило Сильва разом із аргентинцем Факундо Бертольйо чекали на свою чергу біля дверей масажного кабінету, а деякі, нічого не вигадуючи, вирушили прямо до басейну. Пообідавши, футболісти отримають кілька годин відпочинку перед вечірнім тренуванням, куди команда вирушить о 18:00 за київським часом.

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер