Юрій Сьомін: «Мотивація у гравців висока»

Юрій Сьомін: «Мотивація у гравців висока»

Сьогоднішнє відкрите тренування «Динамо» проходило під рясним дощем. Тим не менше, навіть цей фактор не став на заваді журналістам, завжди «голодним до інформації». Головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін, попри непогоду, терпляче відповів на всі питання.


- Вам уже доводилось грати проти донецького «Металурга». Що можете сказати про майбутнього суперника?


- Команда володіє доволі кваліфікованими виконавцями, які пройшли школу в різноманітних європейських чемпіонатах. Я думаю, що місце, яке на даний момент команда займає в турнірній таблиці, не відповідає їх потенціалу.

- Олександр Романчук повністю відновився після травми?

- На сьогоднішній день практично всі футболісти готуються до матчу в загальній групі, у тому числі Романчук, Михалик, Шовковський, Кравець. Тому, швидше за все, у суботньому матчі у нас можуть відбутись кадрові зміни.

- Чого ви остерігаєтесь у матчі з донецьким «Металургом»?

- Осторога суперника присутня завжди. Щодо донеччан, то хотілося б відзначити особливу небезпеку при розіграші стандартних положень. На цьому компоненті робимо особливий акцент.

- Після гри з ФК «Харків» ви ремствували на те, що після матчів у своїх збірних хлопці приїхали до клубу у розібраному стані. Вдалось за цей час «зібрати» своїх підопічних?

- Я не говорив, що вони в розібраному стані. Мої хлопці були сконцентровані в тому матчі і здобули перемогу. Єдине – гра залишала бажати кращого, у результаті чого було допущено багато помилок. Особливо в атакуючих діях, де ми захоплювались грою в пас. Ми попрацювали з футболістами над тактикою, і в майбутньому старатимемось не повторювати своїх помилок.

- «Дніпро» зі стартом весняної частини чемпіонату відчутно здав в ігровому плані, у результаті чого поступив свої позиції в таблиці. Можливо, дніпряни перенаситились перемогами… Чи не зіштовхнуться подібними проблемами гравці «Динамо»?

- У нас цього не повинно статись. Для нас кожна гра є вирішальною. Ми не хочемо заглядати вперед, а завжди готуємось до найближчого суперника. На даний момент це донецький «Металург». Ми до цього матчу ретельно готуємось і повинні зіграти його на сто відсотків своїх можливостей. Прийде час наступного суперника – точно так само готуватимемось і налаштовуватимемось на перемогу. Усі ігри проходять важко, і я не думаю, що в гравців присутнє відчуття переситу. Мотивація у них досить висока.

- Донецький «Металург» буквально вчора залишився без тренера – Сергій Ященко подав у відставку. Як ви віднеслись до цієї новини?

- Це їхнє рішення, і мені важко щось коментувати з цього приводу. У будь-якому випадку, в суботу хтось керуватиме командою.

- Що ви думаєте про створення прем’єр-ліги, тема якої зараз досить активно обговорюється в ЗМІ?

- Рішення президентів вважаю абсолютно правильним. Напевно, настав час для того, щоб утілити задумане в життя. Вони краще орієнтуються в футбольному господарстві України, тому і прийняли таке рішення.

- Як ви ставитесь до слів Мірча Луческу про те, що судді не помічають порушення з боку «Динамо» і в той же час упереджено ставляться до «Шахтаря»?

- Це дещо провокаційне питання на мою адресу. Я не можу відповідати за те, що він говорить, і коментувати його слова також н збираюсь. Дії суддів я не також не обговорюю. На мій погляд, арбітри – такі ж люди, як і ми всі, і теж мають право на помилку. Тому в ФІФА і не хочуть вводити і футболі відеоповтор. Є людський фактор, який створює певний інтерес до футболу. А судді – це невід’ємна частина футболу. Одні судять краще, інші – гірше.

Цілком необ’єктивно був відсторонений від обслуговування матчів вищої ліги Юрій Вакс, який працював на нашому матчі з запорізьким «Металургом». Це дуже кваліфікований суддя, але одна помилка, яку розглядали буквально під мікроскопом, «зламала» йому решту сезону.

- На прес-конференції після матчу «Арсенал» - «Шахтар» Мірча Луческу сказав, що будь-яка втрата очок його командою означає програний чемпіонат. Це впевненість у тому, що «Динамо» більше не втратить очок у решти матчах?

- Точно така ж ситуація і в нас. Кожна гра – вирішальна. Оступився – і смерть.

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер