Юрій Сьомін: «Кожен хотів перемогти у вирішальному матчі»

Юрій Сьомін: «Кожен хотів перемогти у вирішальному матчі»

Післяматчева прес-конференція головних тренерів «Динамо» Юрія Сьоміна і «Шахтаря» Мірчи Луческу.

Юрій Сьомін, головний тренер «Динамо»:

- По-перше, я хочу привітати «Шахтар» із заслуженою перемогою. Це був справжній фінал – дуже напружений, із різноманітними нюансами, які було важко передбачити. Чому ми програли? Ми зробили багато помилок, причому грубих і певною мірою навіть дитячих. Хоча, напевно, це був не наш день, тому що коли гравців на полі зменшилось, у нас було дуже багато моментів, аби зрівняти рахунок у другому таймі. На жаль, нам не вдалось цього зробити.

- Ви змушені були вдатись до заміни в перерві, яка досить серйозно перекроїла тактичні побудови «Динамо». Це визнання того, що ви помилились зі стартовим складом?

- Я би так не сказав… Звичайно, Маркович здійснив дитячу помилку, але на позиції правого захисника він в останніх іграх грав стабільно і досить непогано. Але після першого тайму ми програвали 1:0, і необхідно було щось змінювати. Було прийнято таке рішення. Також сьогодні потрібно було міняти Алієва, який випадав із гри, що й було зроблено під кінець другого тайму.

- Юрію Павловичу, оцініть, будь-ласка, суддівство. Червоні картки були показані по ділу?

- Матч був дуже важким для суддівства, тому що гравці грали на межі фолу. Хоча, гадаю, що всі ці грубі моменти були навмисними. І перший момент, коли вилучили гравця «Шахтаря», і другий… Діакате, на приклад, на бачив Дуляя, а просто вибивав м’яч… Мені важко коментувати в цьому епізоді рішення арбітра. Він тоді перебував поруч, йому було видніше. Думаю, що гравці ні тої, ні іншої команди не хотіли нанести травму комусь із опонентів. Але пішов жорсткий футбол, що недивно – все-таки, фінал Кубка, і кожен хоче перемогти у вирішальному матчі.

- Чому Олейник і Дедечко, яких ви брали з собою на збори, зараз не грають?

- У нас і так достатньо багато молодих гравців виходить у стартовому складі, а також перебувають у резерві або виходять на заміну. Неправильно буде, якщо ми все відразу поміняємо – потрібна певна поступовість. Що стосується конкретно Дедечка і Олейника, то вони грають за другий склад. Ми за ними весь час слідкуємо і вважаємо, що на сьогоднішній момент вони ще не можуть грати в стартовому складі.

- А Романчук, який грає в збірній України?

- Із Романчуком така ж ситуація. Він три місяці хворів і не проходив із командою підготовчі збори.

- Юрію Павловичу, чи винен Шовковський у другому пропущеному м’ячі?


- Із цим ми розберемось. Ми, звичайно, побачимо, хто винен, зробимо певні висновки. Але це відбуватиметься виключно в середині команди.

- Харків, як і вся Україна, хвилювався за якість поля. Ви особисто перед матчем оцінили стан газону?


- Так, поле начебто було хороше.

- У сьогоднішньому матчі більші проблеми були в обороні чи в атаці?

- Думаю, що більше проблем було в реалізації атакуючих дій. В захисті особливих проблем у нас не виникало, за винятком двох помилок, які привели до пропущених м’ячів.

Мірча Луческу, головний тренер «Шахтаря»:

- Можна казати, що це була найнапруженіша гра в цьому футбольному році. Грали кращі команди України, і показали гідний спектакль. Хотілося б привітати наших суперників із тим, як вони себе проявили на полі. Думаю, ми заслужили цю перемогу, мали перевагу впродовж першого тайму і забили гол. У другій половині, завдяки цій перевазі, змогли перебудуватись і грати на контратаках, але, на жаль, вилучення Брандао поставило нас у важке становище. Шкодую про ті інциденти, які були на футбольному полі, але, думаю, сьогодні порушення були занадто жорстко інтерпретовані суддями. Зрозуміло, ми виграли титул, але залишилось багато травмованих. Перед останніми іграми ми втратили чотирьох людей: Гладкий, Брандао, Єзерський, і, швидше за все, кучер. До гри з «Харковом» залишилось три дні. Звичайно, в додачу до завойованого Кубка ми хочемо виграти чемпіонат, але це буде дуже важко.

- Містер Луческу, ваш колега Юрій Сьомін висловив припущення, що і перша, і друга червоні картки відносяться до числа необов’язкових…

- Обидві картки були пред’явлені за жорстку гру, але Корреа відразу повернувся в гру, а Дуляй, на жаль, не зміг. Думаю, в цих епізодах можна було обмежитись жовтими картками. Та й Гладкому зовсім не обов’язково було показувати червону картку. Проти нього порушили правила, і він просто сигналізував про це. Згадується гра з «Таврією», коли Гладкий упав у штрафному, і рефері здалось, що він зімітував падіння…

- Кучер травмований?

- Так. У принципі, він вийшов сьогодні на гру, не відновившись до кінця. Догравши перший тайм, сказав, що більше не може продовжувати.

- Чи переріс Фернандіньо рівень донецького «Шахтаря»?

- По сьогоднішній грі можу сказати, що він на досить високому рівні в цьому чемпіонаті. Сподіваюсь, рівень чемпіонату ростиме з кожним роком.

- З точки зору футбольної естетики, який гол вам здався більш красивим: перший чи другий?

-Обидва, оскільки вони привели до завоювання Кубка України.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер