Юрій Сьомін: «Вдячний гравцям за останні хвилини зустрічі»

Юрій Сьомін: «Вдячний гравцям за останні хвилини зустрічі»

Юрій Сьомін
Наставник «Ворскли» Микола Павлов першим відповів на запитання, а через кілька хвилин журналісти аплодисментами зустрічали Юрія СЬОМІНА в конференц-залі стадіону «Динамо». Подякувавши за вітання з Днем народження, Юрій Павлович прокоментував гру.

- Напередодні матчу нам довелось важко. Не лише через вилучення гравців у фіналі Кубка, а й психологічно. Для хлопців після програного фіналу було важко відновитись, для них начебто «життя завершилось». А грати довелось через три дні на четвертий, тому не вистачило емоцій. З іншого боку я вдячний гравцям за вміння перебороти себе у вирішальний момент. Ми виграли в останній грі в Києві, що було важливо зробити для наших уболівальників. Ще раз вдячний гравцям за останні хвилини зустрічі.

- Повертаючись до Харкова, на фінальний матч Кубка України, хочу підняти питання суддівства. Адже перший гол Гладкий забивав із положення «поза грою». Як ви прокоментуєте цю ситуацію?

- Я би хотів зробити загальний коментар проблеми, яка постійно нагнічується. Якщо в матчі за участю «Динамо» суддя робить помилку, вона обов’язково висвітлюється в ЗМІ, багато разів показується в телепередачах. Одного суддю, який показав жовту картку, дискваліфікували на три місяці. Ця ситуація мені дещо незрозуміла. Ми нікого і ніколи не просимо допомагати. Ми просимо лише одного – об’єктивності. Після фіналу я навмисне не хотів акцентувати увагу на суддівстві. Але всі мене запитували про вилучення. І ніхто, повторюсь – ніхто, і слова не мовив про перший гол, який був забитий, на мою думку, із положення «поза грою». Також є правило про виставлену руку. Коли м’яч був направлений в сторону воріт і влучив у руку Хюбшману, пенальті не призначили. І ніхто не акцентував на цьому увагу. А це ж були грубі суддівські помилки!

«Динамо» - клуб відомий на всьому пострадянському просторі. Єдиний, мабуть, який так добре знають у всій Європі. Ми завжди грали і гратимемо справедливо. Але по відношенню до нас теж повинна бути справедливість.

- Чому в сьогоднішньому матчі не взяв участь Алієв?

- Він дуже погано провів фінал Кубка України, плюс у нього є жовті картки. Якщо говорити пор гру з «Шахтарем», він її просто провалив. І навіть якби він сьогодні по жовтих кратках міг грати, все рівно б не випустив би його на поле.

- Раніше доводилось грати в День народження?

- Бувало таке. Одного разу в «Спартака» виграли. Зазвичай матчі в цей день походять вдало.

Микола ПАВЛОВ, головний тренер «Ворскли»:

- Напевне, всі чекають, що я скажу на всю країну, що я думаю з приводу сьогоднішнього матчу? Тоді слухайте. Я вітаю «Динамо» з перемогою, а Юрія Павловича з Днем народження. В одній статті було написано, що, на жаль, окрім матчів із «Шахтарем» ми ніде не можемо подивитись на «Динамо», яке грає проти команд, що діють не від оборони. Не пригадаю дослівно, але смисл в тому, що київську команду немає де перевірити. Гадаю, нам удалось це зробити. На жаль, так сталось на початку матчу, до кінця гри з цим можна було б змиритись, а так мене переповнюють емоції, причому негативні. Я дуже поважаю «Динамо» і своїх керівників, які, підписуючи зі мною контракт, внесли в нього пункт, що я ніколи не обговорюватиму дії судді, як би важко мені не було. І навіть, якщо ця критика справедлива.

- Ви маєте на увазі пенальті?

- Ні, я просто сказав, що не стану коментувати роботу арбітра. А пенальті ми подивимось у записі. З приводу нього рішення прийматимуть компетентні люди, не мені ж це робити. Я випадково почув, як інспектор матчу, видатний у минулому футболіст, у коридорі сказав, що фол останньої надії у тому епізоді мав місце. Тобто, футболіста «Динамо» потрібно було вилучати. Але це думка Трошкіна. А то я минулого разу висловив думку вболівальників, а мене на три роки дискваліфікували. За це, сподіваюсь, мені ніхто нічого зробить.

- У другому таймі ваша команда багато володіла м’ячем, але дуже рідко била по воротах. Склалось враження, що ви грали на утримання рахунку. Чому?

- Команда грає так, як їй дозволяє це зробити суперник. Очевидно, футболісти «Динамо» знали, що, якщо суперник б’є по воротах, то в такому випадку можна пропустити гол. Тому не давали нам бити. Думаю, якби була така можливість, мої футболісти робили б це.

- Які нові можливості ви відкрили в гравцях «Ворскли», про які було не відомо попереднім тренерам? Декому ви змінили амплуа…

- Не думаю, що я виявив щось нове. Можливо, просто «розкрив» старе і гравці стали проявляти свої кращі якості. Щось у команді змінилось, що саме – не знаю. Ви ж розумієте, що навіть одну й ту ж вправу два тренери можуть провести по-різному, а що вже говорити про колектив, який складається з понад двадцяти молодих людей. Команда останнім часом постійно боролась за виживання. Якщо б на початку весняної частини чемпіонату нам сказали, що за нашого календаря за три тури до завершення першості ми вирішимо головне завдання і залишимось у вищій лізі, ніхто б у це не повірив. А нам це вдалось, за що я вдячний хлопцям і, перш за все, керівництву команди, з боку якого я ще не чув слово «ні» у відповідь на мої пропозиції, які я робив, роблю і продовжуватиму робити.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер