Юрій Сьомін: «Луїса Арагонеса не можна нічим здивувати»

Юрій Сьомін: «Луїса Арагонеса не можна нічим здивувати»

Сьогодні вдень делегація «Динамо» прибула до Стамбулу. Відпочивши після перельоту, ввечері головний тренер киян Юрій Сьомін за участю капітана команди Олександра Шовковського провів обов'язкову для поєдинків Ліги чемпіонів прес-конференцію.

- До матчів Ліги чемпіонів команда готується через матчі чемпіонату України. Мікроцикли в нас невеликі, тому основне навантаження на гравців лягає в іграх. Травмованих після матчу з «Кривбасом» не додалося, тому всі готуються до протистояння з «Фенербахче».

- Який стан Мілевського і Юссуфа? Коли вони повернуться до гри?

- Звичайно, Мілевський, Юссуф, а також Гусев і Корреа – це значні втрати для нас. Терміни їх повернення назвати складно. Єдине – сподіваємося, що Мілевський найближчим часом має одужати.

- Як ви вважаєте, достатньо вдалося зібрати інформації про «Фенербахче»?

- Гадаю, достатньо. Наживо дивилися один матч за участю нашого майбутнього суперника, інші – на відео. Останню ж інформацію завтра із газет і дізнаємося (сміється).

- Після матчу з «Арсеналом» Арсен Венгер із здивуванням відзначив, що «Динамо» в певних моментах, особливо в другому таймі, перевершувало «Арсенал» у володінні м'ячем. Чим ви збираєтеся завтра здивувати Луїса Арагонеса?

- Луїса Арагонеса не можна нічим здивувати, оскільки він досвідчений наставник, чинний чемпіон Європи. Найголовніше – ми маємо зіграти на своєму рівні.

- Хто з гравців «Динамо» допомагає вам із вивченням турецької преси?

- Ребров. Ми відправляємо йому до Казані пресу, а він нам факсом висилає переклад (сміється).

- Ви запрошували Асатіані під Лігу чемпіонів, але награвали його на позиції захисника. Чисто теоретично він може завтра з'явитися в центрі півзахисту замість Юссуфа?

- Теоретично може, оскільки він різноплановий гравець. Але на сьогоднішній момент Асатіані є захисником.

- Чи буде в завтрашньому матчі рівноцінна заміна Мілевському або на вістрі Бангура буде самотнім?

- З цим я ще не визначився. Тільки завтра стане відомо.

- Питання від турецького журналіста. «Динамо» традиційне успішно грає в чемпіонаті, але впродовж тривалого періоду погано виступає в Лізі чемпіонів. Як би ви пояснили цю ситуацію?

- Мені складно говорити про те, що було до мене. Щодо сьогодення... Ми зробимо все можливе, щоб цю традицію порушити. Гравці серйозно готуються до поєдинку, відчувають свою силу, тому в даному випадку завдання – здобути перемогу і зламати традицію.

- Питання до Олександра Шовковського. Пройшло два роки після зустрічей з «Фенербахче». В «Динамо» за цей час з'явилося багато нових гравців. Ви їм розповіли про історію зустрічей з турками?

- В першу чергу хочу сказати, що завжди було цікаво грати з цією командою. Тим паче на виїзді, коли відчуваєш підтримку збоку їхніх уболівальників. Головне для нас – грати в свою силу і не звертати увагу на атмосферу на стадіоні. Якщо говорити про результат, то «Динамо» завжди прагне показувати максимум своїх можливостей в кожному матчі. Не стане виключенням і цей поєдинок.

- Кожен футболіст бореться за місце в основному складі. Сьогодні ви виглядаєте розслабленими. Чи не означає це, що в завтрашньому матчі ви точно не вийдете на полі з перших хвилин?

- Є робота, і коли вона висить «дамокловим мечем», то вона не приносить задоволення. На даний момент я говорю за себе, але в той же час і за всю команду. Я бачу, з яким бажанням тренуються хлопці. Зрозуміло, що є особисті інтереси гравця, але оскільки футбол є колективною грою, то всі особисті інтереси мають бути підпорядковані командним. Я – командний гравець.

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), зі Стамбулу

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер