Юрій Сьомін: «При завершенні атак футболісти часто грають на публіку»

Юрій Сьомін: «При завершенні атак футболісти часто грають на публіку»

"Динамо" - "Зоря" - 3:0. Післяматчева прес-конференція

Юрій Сьомін, головний тренер «Динамо»:

- Перший тайм мені сподобався комбінаційним футболом, досить цікавими були забиті м’ячі. Не сподобалась реалізація, величезну кількість моментів ми упустили. Не було концентрації гравців при завершальних ударах, гравцям здалось, що гра вже закінчена. Потім було багато хороших ситуацій в ході контратак. Але знову слід підняти питання реалізації.

День був дуже спекотним і гравцям, мені здається, гралось важко. Задоволені результатом, а тепер потрібно рухатись далі.

- Перед матчем ви повідомляєте гравцям результати матчів «Шахтаря»?


- Думаю, вони самі все знають. Я не говорю, тому що гравці повинні концентрувати увагу на своїх діях і немає смислу до гри їм розпилятись на все решта.

- На вашу думку, судячи з сьогоднішньої гри, «Зоря» гідна залишитись у вищій лізі?


- Так. Навіть тому, що команда має прекрасний стадіон, гарне поле. «Зоря», у якої є гравці серйозного рівня, в змозі зберегти місце в лізі.

- У вівторок вперше в історії «Динамо» проведе відкрите тренування на стадіоні «Динамо». У вашій практиці були подібні випадки?

- До подібної ініціативи ставлюсь дуже і дуже позитивно. Гравці не можуть бути відірвані від уболівальників. Ради яких, власне, і грають у футбол. Гравці повинні розуміти фанів, а фани – гравців. Ми хочемо, щоб уболівальники отримували задоволення від футболу і йшли зі стадіону радісними. А ще, щоб люди на трибунах вболівали тільки за нас і не вступали в перепалки з уболівальниками суперника. Такі зустрічі дадуть нам нове спілкування, хлопчаки зможуть зрозуміти, що таке футбол, професія професійного футболіста. Сподіваємось таким чином залучити молоді покоління в динамівські ряди. Такі тренування, з сувенірами, у мене були в «Локомотиві». У клуба тоді було мало вболівальників, а тепер їх ціла армія.

- Мірча Луческу сказав, що «Шахтар» зараз краща команда України. Бангура ж вважає, що він кращий нападник…

- Слова Луческу – його особиста думка. Думка гравців «Динамо» зовсім інша. Я не звертаю увагу на ці висловлювання. Можна говорити все що завгодно. Це його право. Вважаю, Бангура сказав правильні слова. Адже в кожного своя правда.

- Який стан Михалика?

- Він отримав травму. Наскільки вона серйозна, визначимо завтра.

- Складається враження, що при завершення атаки футболісти часто грають на публіку…

- Згоден із цим на 100 відсотків. Якщо ви пам’ятаєте, Корреа в матчі з донецьким «Металургом» бив сильно, а потрібно було просто підставити «щоку». М’яч би сам закотився у ворота. Такої ж грубої помилки допустився Алієв. Гравці з простого хочуть зробити складне. Це неправильно. Футбол – проста гра.

                                                                      * * *

Анатолій ВОЛОБУЄВ, головний тренер «Зорі»:

- Ми прекрасно розуміємо можливості київського «Динамо». Хотіли вдаліше виступити, але не склалось. Нам ще потрібно багато працювати, щоб на рівних виступати проти таких команд, як «Шахтар» і «Динамо».

- Чому Нвоха не вийшов у стартовому складі?

- Нвоху ми свідомо приберегли – у нього було три жовтих картки. Оскільки він гравець «колючий», ми боялись, що може отримати ще одне попередження. У Гаврюшова також сім попереджень і він, в разі чого, міг бути дискваліфікований. А в нас три гри на фініші будуть дуже важкими. Але на те й потрібні команді 22 гравці, які могли будь-якої миті вийти і гідно виглядати.

- Як ви оцінюєте поведінку вболівальників на сьогоднішньому матчі?

- Був порядок, але те, що відбулось в Охтирці, наш футбол не красить. Якщо це фанати «Динамо», команди іменитої в Європі, то вони підводять, у першу чергу, сам клуб. Адже відлуння інциденту в Охтирці дійшли і до футбольної Європи. А нам ще приймати Євро-2012. Думаю, компетентні органи у всьому розберуться. Я ж вважаю, безлад на трибунах влаштували люди не з Охтирки. Чому? Ми довго грали в першій лізі і з власного досвіду знаю, що в Охтирці живуть спокійні люди. Це периферійне, робоче містечко. Тепер причини інциденту повинні з’ясовувати відповідні органи.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер