Юрій Сьомін: «У певних епізодах від нас відвернувся успіх»

Юрій Сьомін: «У певних епізодах від нас відвернувся успіх»

«Динамо» – «Валенсія». Післяматчева прес-конференція

Юрій Сьомін (головний тренер «Динамо»):

- Доля звела нас із дуже серйозним суперником, що «Валенсія» сьогодні і продемонструвала. Особливо хорошим був контроль м'яча в іспанських футболістів. Забивши нам швидкий м'яч, вони дуже вміло витягали наших хлопців у надії зіграти на контратаках. Звичайно, якби було забито другий м'яч, для нас було б усе закінчено. В нашому ж випадку інтрига зберігається. Прикро за незрозуміле вилучення Мілевського, оскільки в цей період часу ми перехопили ініціативу. В нас були всі шанси забити другий м'яч, але не склалося. На мій погляд, команда грала достатньо непогано, але в певних епізодах від нас відвернувся успіх.

Були в нас складнощі з перестановками. Після травми Діакате в нас був лише один матч, у якому ми могли награти Несмачного на правому фланзі, а Бетао в центрі захисту. Також була невизначеність із участю Нінковича в матчі, оскільки Мілош також отримав ушкодження в останньому контрольному матчі на зборі. Як бачите, проблеми були, але двораундова дуель триває, і ми готуємося до повторного поєдинку.

- Чи не здалося вам, що «Валенсія» сьогодні зіграла слабо?

- Це ваша думка. Я вважаю, що «Валенсія» – команда екстракласу. Іспанці мають у своєму складі гравців світового рівня, на даний момент іде в лідируючій групі в чемпіонаті країни. Такий суперник слабким бути не може.

- Після вилучення Мілевського склалося враження, що футболісти «Динамо» просто не знають, як долати захист суперника. Як ви оцінюєте функціональний стан своїх підопічних?

- Я оцінюю їх стан як дуже добрий. Особливо, враховуючи той факт, що це був наш перший офіційний матч у 2009 році.

- Чи не здалося вам, що сьогодні суддівство було упередженим?

- Я не знаю, яким воно було, але кілька дивних рішень не в наш бік все ж таки було. І це, гадаю, помітили як уболівальники на трибунах, так і ті, хто знаходився на полі.

- Чи не вважаєте ви, що такий гравець, як Мілевський, має контролювати свої емоції на полі, через що йому було показано першу жовту картку?

- Напевно, ви маєте рацію. Але є ще один момент: як він себе мав контролювати, коли його б'ють по двох ногах, а суддя попереджає чомусь його? Подивіться повтор по
телевізору – і ви погодитеся зі мною.

* * *

Унаї Емері (головний тренер «Валенсії»):

- Вважаю, що матч вийшов рівним. На початку зустрічі динамівці дуже активно пресингували наших гравців, але нам вдалося достатньо швидко забити м'яч і вирівняти гру. Підсумковий результат можу назвати справедливим.

- Яка ситуація із Сезаром?

- Точно сказати не можу, але його дуже сильно турбує біль у коліні.

- Ви задоволені грою своєї команди?

- В принципі, так. Виїзна нічия з таким сильним суперником – дуже непоганий результат. Команда грала, як єдине ціле. Окрім забитого м'яча в нас були ще два стовідсоткові моменти, які ми, на жаль, не реалізували. Тепер потрібно акцентувати увагу на грі в захисті, адже необхідно не тільки створювати моменти біля чужих воріт, але і не забувати про свої. В цілому я залишився задоволений тим, як грали мої підопічні.

- З чим пов'язано рішення пана Емері залишити на лавці запасних Давида Вілью і Хоакіна?

- По-перше, вони дуже багато грали останнім часом, і це була хороша можливість дати їм відпочити. В нас у команді є гравці, які також мають бажання виходити на футбольне поле. По-друге – в найближчі два тижні на нас чекають кілька непростих матчів, тому потрібно грамотно розподілити сили футболістів.

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер