Юрій Сьомін: «Необхідно підсилити атакувальні дії»

Юрій Сьомін: «Необхідно підсилити атакувальні дії»

Головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін, а також захисник Горан Саблич поспілкувалися з представниками ЗМІ перед повторним матчем 1/4 фіналу Кубка УЄФА проти французького «Парі Сен-Жермен».

- Після поєдинку в Парижі ми зіграли в чемпіонаті з «Чорноморцем», завдяки чому зміцнили своє лідерство. В ньому взяли участь практично всі гравці, яких ми хотіли виставити у стартовому складі. Низка гравців не брали участі, оскільки був складний переліт і мало часу між матчами Кубка УЄФА і чемпіонату України. Сьогодні ми заїхали на базу на тренувальний збір, слава богу, всі здорові з того складу, хто грав у Парижі. Залишилося обрати склад і тактику на завтрашній матч і показати хороший футбол. А наскільки команда готова – буде видно завтра.

- Судячи з того, як Кравець тренується за індивідуальною програмою, можна сказати про те, що він завтра зіграти не зможе?

- Якщо ви самі всі бачили, відповідно, я можу сказати вам, що справді не зможе.

- У матчі з «Чорноморцем» ви дали можливість проявити себе більшості футболістів з резервного складу. Чому вони не показали завзяття і бажання в цьому поєдинку?

- Я не зовсім погоджуюся з вами. Завжди складний період, коли гравцю не вистачає ігрової практики. На мій погляд, вони навпаки старалися, але не все виходило. В нас практично не було тренувального процесу – вдалося провести лише одне заняття після повернення з Парижу. Ті гравці, яким не вистачає ігрової практики, зіграли нижче за свій рівень. Гадаю, в цьому немає нічого страшного, будемо довіряти їм і надалі. А наш девіз полягає в наступному: хто на даний момент в найкращих кондиціях, той і грає в найближчому матчі.

- У Парижі відчувався мандраж у діях динамівців, команда більшу частину часу відбивалася від атак «ПСЖ». Чи буде в завтрашньому матчі інша гра у виконанні команди?

- Я би не сказав, що ми грали на відбій. Навіть статистика говорить про те, що ми перевершили суперника за багатьма показниками. Так, в атаці ми зіграли не найкращим чином, хоча, в той же час, я задоволений тим, як хлопці зіграли в захисті. Погоджуюсь, що в майбутньому матчі нам необхідно підсилити атакувальні дії. Проте, на нас чекає важкий поєдинок із серйозною командою, яка торувала собі шлях до чвертьфіналу перемогами над сьогоднішнім лідером німецької бундесліги «Вольфсбургом», обігравши їх на виїзді 3:1, а також тріумфом у Португалії в поєдинку з місцевою «Брагою» 1:0. Саме тому нам необхідно з усією відповідальністю поставитися до майбутнього матчу.

- Юрію Павловичу, ви двічі грали в півфіналі європейського турніру, коли ще були тренером московського «Локомотива». Чи не вважаєте Ви, що нинішнє «Динамо» найбільшою мірою дозріло для здобуття єврокубка?

- Так, на сьогоднішній момент «Динамо» значно сильніше за ту команду, яка грала у півфіналі Кубка володарів Кубків. Але час іде, і зараз мені складно порівнювати. В тій команді також було багато хороших гравців. Скажу лише, що за якістю гри, яку «Динамо» демонструвало в Лізі чемпіонів, ми в змозі претендувати на багато чого.

- Питання до Горана Саблича. Ваш друг Йєрко Лєко ділився рецептом, як обіграти «ПСЖ»?

- Він такого не міг говорити в принципі. Але, на його думку, нам вистачає класу, щоб пройти далі. Йєрко попередив, що це серйозна команда з хорошим підбором досвідчених футболістів. Нам потрібно серйозно поставитися до майбутнього поєдинку і зіграти не гірше, ніж у Парижі.

- Горане, цього сезону ти грав у зв'язці з Асатіані, Михаликом, тепер, можливо, знову зіграєш з Юссуфом. Наскільки у вас добре взаєморозуміння?

- Я перебуваю в команді впродовж тривалого часу, так само і Юссуф. Ми неодноразово грали разом. Юссуф – хороший грамотний футболіст. Не думаю, що можуть виникнути якісь проблеми.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер