Юрій Сьомін: «Особлива увага – на тактику і реалізацію моментів»

Юрій Сьомін: «Особлива увага – на тактику і реалізацію моментів»

Головний тренер «Динамо» дав ексклюзивне інтерв’ю офіційному клубному сайтові www.fcdynamo.kiev.ua, а також телевізійній службі «Динамо ТВ» , у якому поділився враженнями про тренувальний збір в Іспанії.

- Загалом я би дав позитивну оцінку зборам. По-перше, були хороші умови для тренувань і контрольних матчів. По-друге, підібрались хороші спаринг-партнери. Ну і нарешті, футболісти відпрацювали досить непогано. Єдиний мінус – травма Сергія Реброва. Цей гравець для нас дуже важливий, і, сподіваємось, що де перших матчів чемпіонату він все-таки ви здоровіє.

Були контрольні матчі, у яких гра підопічних мені сподобалась, але були і матчі, які ми провели на середньому рівні. Приміром, останній матч проти навіть пропри те, ми її виграли. Фізично гравці виглядали досить втомленими – в їх діях не було помітно «свіжинки». З іншого боку, у них було велике старання, яке допомогло перемогти, коли ми програвали по ходу матчу.

- У вашій обоймі на зборі було 30 футболістів. Більша кількість гравців певним чином вплинула на тренувальний процес?

- 30 футболістів – це нормально, при тому що на зборах було чотири воротарі. І це також мало позитивний вплив. Оскільки ми грали практично кожен матч двома складами, усі гравці отримали певну кількість ігрового часу. Один відіграв більше часу, інший – менше. Це природній тренувальний процес. Тепер ми володіємо інформацією, у якому стані перебуває кожен із наших гравців ї рівень їхньої підготовки на даний момент.

- Кожен із голкіперів мав можливість грати в контрольних поєдинках. Як ви оцінюєте їхній стан?

- У першу чергу, найправильнішу оцінку дадуть весняні матчі в чемпіонаті та Кубку України. Я ж відзначу, що воротарі проробили великий об’єм роботи на зборах, і це не одмінно принесе плоди. Проглянувши на ділі всіх чотирьох, ми зробимо відповідні висновки. Кращі на даному етапі і будуть стартувати у найближчих поєдинках.

- Ви вже визначились із тими гравцями, на яких розраховуватиме в другій частині сезону?

- У принципі, так. У нас досить непоганий набір із 18-20 гравців, і саме вони виступатимуть у найближчих матчах. Решта ж набиратимуться досвіду в дублі і другій команді.

- Ви задоволені тим, наскільки футболісти виконують ваші настанови на гру?

- Загалом я задоволений, але багато речей також не виходили. Інколи наші розрушались суперниками. Принаймні, я бачу старання втілили на полі те, що говорилось на настанові чи перед матчем. І це для мене головний фактор.

- Молоді гравці виправдали ваші сподівання на зборах?

- Зараз не можна категорично по те, хто виправдав надії, а хто ні. У кожного гравця бувають певні періоди: інколи він трішки краще виглядає функціонально, а інколи форма далека від ідеальної. На зборі в Іспанії деякі з молодих гравців проявили себе не так добре, як у Ізраїлі. Коли ми перейдемо на більш поблажливий режим, гадаю, вони відійдуть від тих навантажень, які їм пропонувались на зборах, і, напевно, виглядатимуть краще.

- Як зарекомендували себе на зборі новачки – Хачеріді і Годзюр?

- Хлопці дуже старанні, у них є певний талант, але, без сумніву, їм потрібно набратись ігрової практики. У першій команді у них її можна не бути, оскільки за певними компонентами вони поступаються решта футболістам. У дублюючому складі вони отримають ігровий досвід і зростатимуть професійно. Їм обов’язково потрібно грати, і дубль – найкращий варіант на даному етапі.

- Обертаючись назад на минулі збори, який із них, на ваш погляд, був продуктивнішим?

- Вважаю, і в Ізраїлі, і в Іспанії ми непогано попрацювали. Була зіграна достатня кількість матчів, і ми отримали певний об’єм інформації по гравцях.

- На вашу думку, перемога на Кубку Першого каналу може послугувати психологічним стимулом у боротьбі за перше місце в чемпіонаті України?

- Будь-яка перемога – нехай це буде на тренуванні чи то у грі в тенісбол – сприяє гарному настрою, який у свою чергу дуже важливий для того, щоб підтримувати переможний ритм. Тим не менше, про перемогу в Ізраїлі ми забули – це вже день учорашній. А нам потрібні перемоги сьогодні. І для подальших успіхів нам потрібно звернути увагу на тактику і реалізацію моментів.

- Чемпіонат України відновлюється зовсім незабаром. Перед стартом чемпіонату у вас є певні побоювання?

- Переживання, роздуми присутні завжди. Наприклад, чи встигне Ребров відновитись до стартових матчів чемпіонату. А взагалі ж ми нікого не боїмось. Але остерігаємось (сміється).

- Під час збору в Іспанії вивчали найближчого суперника – лідера чемпіонату дніпропетровського «Дніпра»? Чи цим займетесь уже по прибутті до Києва?

- Вивчали заочно – в основному, за складами контрольних матчів. Точно так само, думаю, вони вивчали і нас. Тут ніхто нічого нового не винайшов, і кожен із нас має досить поверхневу інформацію. Детальним же вивченням «Дніпра» займемось уже в Києві.

- Чим займатимуться футболісти до першого матчу чемпіонату України проти «Дніпра»?

- Ми даємо їм два вихідних, після чого повноцінно готуватимемось до матчів на базі в Конча-Заспі.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер