Останній матч на першому зборі зіграємо з ФК «Люцерн»

Останній матч на першому зборі зіграємо з ФК «Люцерн»

Після трьох сезонів, проведених у 2-й Лізі, «синьо-білі» в 2006 році повернулися до Супер Ліги й міцно в ній закріпилися. У минулому сезоні 2011/12 клуб став віце-чемпіоном країни, ледь не повторивши свій перший та єдиний на даний момент національний тріумф, якого було досягнуто в 1989 році. Крім цього, футболісти «Люцерна» двічі вигравали Кубок Швейцарії в 1960 та 1992 роках.

Постановник гри

Завершивши свою кар'єру футболіста в іншому клубі з Люцерна «Кіккерс» в 2001 році, колишній захисник збірної Польщі (20 матчів) Ришард Коморницький відразу ж у цьому клубі перейшов на тренерську самостійну роботу. У тому ж році він на короткий час очолив провідний клуб цієї частини Швейцарії «Люцерн», а потім змінив ще сім клубів, поки на початку цього сезону (20 серпня) знову не прийняв усе той же ФК «Люцерн».

Дебют старого-нового наставника припав на домашній матч плей-оф раунду Ліги Європи проти бельгійського «Генка», що відбувся 23 серпня 2012 року й завершився перемогою його підопічних – 2:1. Програвши повторну гру 2:0, команда Коморницького свої виступи в єврокубках на цьому й завершила.

Нинішній стан справ

У поточному чемпіонаті швейцарської Супер Ліги «Люцерн» після першої частини сезону посідає скромне сьоме місце (при 10 клубах, що беруть участь), трохи виправивши свої справи після провального старту. Команда у 18 матчах набрала 18 очок, посідаючи за забитими м'ячами (16) восьмий рядок, а за пропущеними (24) свою сьому позицію.

Найвідомішим гравцем у теперішньому «Люцерні» є колишній гравець збірної Швейцарії (35 матчів, п'ять голів), 31-річний правий вінгер Даніель Жигакс (на фото праворуч).

Найкращий бомбардир – Стефан Андрист, який забив у чемпіонаті в 10 матчах чотири голи та віддав одну гольову передачу. Його партнером в атаці, як правило, виступає гравець збірної Болгарії Димитар Рангелов, який зовсім нещодавно, 14 листопада 2012, протистояв у складі своєї національної команди в матчі з Україною (0:1) Хачеріді, Селіну, Михалику, Гармашу та Безусу.

«Люцерн» лише одного разу в своїй історії зустрічався з київським «Динамо». 16 січня 1987 швейцарці перемогли «біло-синіх» 5:3 на домашньому міні-футбольному турнірі «Nordmann Cup».

Друге рандеву у вигляді міжнародної товариської зустрічі призначене на 26 січня на полі муніципального стадіону в Марбельї.

Олег Задерновський

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер