Олексій ГЕРАСИМЕНКО: «Хочеться, щоб прогрес був помітний і в результатах»

Олексій ГЕРАСИМЕНКО: «Хочеться, щоб прогрес був помітний і в результатах»

- Напевно, прикро програвати поєдинок на останніх хвилинах?

- Поступатися завжди прикро. І неважливо, на останніх хвилинах чи ні. У нас завдання одне – завжди перемагати.

Так уже сталося, хоча якістю та змістом гри я задоволений на 90 відсотків. Ми прагнемо до контроля м'яча, хороших, швидких атак, що нам вдалося продемонструвати у поєдинку з «Чорноморцем».

Що не сподобалося, так це, звичайно ж, рахунок, а також божевільний вітер, який не давав командам продемонструвати більш якісний футбол. Прогрес помітний, я задоволений. Звичайно ж, хочеться, щоб цей прогрес був помітний і в результатах.

- У моменті з призначенням пенальті хлопцям не вистачило концентрації?

- Не вистачило й у першому випадку, коли Приймак мав ставити корпус, і в другому, коли безпосередньо помилився Чоботенко. Я не знаю, напевно це «його» команда. І в першій грі з «Чорноморцем» він заробив пенальті... Ми спеціально акцентували увагу футболістів, щоб не повторити подібного. Але тут те ж саме. Буквально ідентична. Одна й та ж сама помилка.

Але не варто забувати, що хлопець – 1997 року народження. Можливо, десь підсів чи психологічно ще не зовсім стійкий. До того ж накладає свій відбиток чимала кількість ігор, адже він виступає й за збірну, й за команду академії 1997 року народження, й за нас.

У нас буквально не було вибору, адже в нашому розпорядженні залишилися лише двоє центральних захисників. Можливо, якби ми грали вдома, зіграли би в три захисники, але все ж матч проходив на виїзді. Звичайно, його можна було замінити, в цьому є й наша провина. Але, повторюся, в нас було лише два центрбека. А загалом він провів хорошу гру, але десь втратив концентрацію.

- Проте, шанс вирвати нічию в «Динамо» був...

- Наприкінці матчу нама вдалася хороша, націлена атака. Те, до чого ми прагнемо. Але Тарануха не влучив по воротах. Але хлопець також 1997 року народження. Він хороший, націлений, якісний футболіст. Будемо далі працювати. А що не забив – нічого страшного, заб'є в наступній грі.

Єдине, що прикро, так це те, що ми втратили очки. Мінімум нічию в поєдинку з «Чорноморцем» ми мали здобути. На жаль, помилилися три рази, дві з яких призвели до голів.

- Чи вистачило гравцям свіжості?

- У «Динамо» практично всі футболісти виступають за збірні. Окрім того, відбувається постійна ротація складу. Хлопці грають як за 17-річних та 21-річних, так і за національні команди. Вони – молоді хлопці, й їм непросто. Але це не виправдання, а констатація того, що бачимо.

Ми прагнемо, щоб усі наші напрацювання на тренуваннях переносилися на футбольне поле. Наприклад, епізод із нашим голом – награна комбінація. Футболіст побіг, і йому вчасно віддали пас.

- Чи можна говорити про те, що у грі з «Чорноморцем» ми бачили оптимальний склад «Динамо» (U-19)?

- Кожну гру в нас нові люди. Із «Арсеналом» у нас грали Максим Нестеренко та Павло Лук'янчук. Один виступає за U-21, а другий грає за збірну. Поставили Чоботенка та Приймака. Другий, до речі, тільки-тільки відновився після ангіни й місяць нічого не робив. Оптимальний склад поки нам зібрати не вдається й, напевно, не вдасться. Хлопці, які грають, мають пристосовуватися до різних вимог тренерів. У нас – одні, в «дублі» – інші, а в збірних – треті. Футболістам поки складно, але кому зараз легко?

Андрій Недбайло із Совіньйона

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер