Беньямін ВЕРБИЧ: «У «Славії» багато високих футболістів та гострі контратаки»

Беньямін ВЕРБИЧ: «У «Славії» багато високих футболістів та гострі контратаки»

У  минулому матчі його гол приніс перемогу «біло-синім» над «Шахтарем», і тепер футболіст сповнений рішучості досягти максимального результату у Празі. Напередодні вильоту до столиці Чехії Беньямін розповів про свої очікування:

- Звісно, після матчу із «Шахтарем» емоції вирували, тому спав я не дуже добре, втім, як завжди, після ігор. Але загалом, настрій у нас позитивний, завдяки цій перемозі, відчуваємо додаткові сили та енергію. Їдемо до Праги за хорошим результатом та готові боротися.

- Напевне, ви вже переглядали суперника, які сильні та слабки сторони «Славії» можете виділити?

- Так, ми переглянули достатньо відео, можу сказати, що це сильна команда, особливо, коли грає вдома, при своїх уболівальниках. Також у них дуже гострі контратаки. Але, як і кожна команда, чехи мають свої слабкості, ми постараємося скористатися ними та перетворити їх на нашу перевагу.

- Спробуєте забезпечити результат вже у першому матчі, щоб у домашньому поєдинку почуватися спокійніше?

- Так, завжди краще добре виконати свою роботу на виїзді – тоді у Києві буде значно легше. Але необхідно сфокусуватися на перших 90-та хвилинах, які у нас попереду, і пам’ятати, що у Празі буде лише половина протистояння. Докладемо максимальних зусиль заради хорошого результату.

- Микита Бурда порівняв «Славію» із «Вікторією» (Пльзень), з якою «Динамо» грало під час зборів. А на кого цей суперник схожий, на вашу думку?

- Я б сказав, що усі чеські команди більше чи менш схожі за стилем: досить жорсткі та з великою кількістю високих футболістів, тож ми маємо бути особливо обережними. Я не грав у матчі з «Вікторією», тому не дуже добре знаю цю команду. Сьогодні ми ще раз подивимеся відео ігор «Славії», щоб на 100% бути готовими.

- Яка ваша думка про Мирослава Стоха, який такий же швидкий на фланзі, як і ви? Він є лідером «Славії»?

- Так, однозначно. Вчора ми дивилися відео, і знаємо, що він дуже мобільний, застосовує не так багато дриблінгу. Взагалі, вони, дійсно, грають дуже швидко, особливо на контратаках. Тож, будемо придивлятися за ним, а також за іншими жорсткими футболістами.

- Протягом останніх кількох місяців читачі нашого сайту визнають вас найкращим гравцем місяця. Чи ви вже почуваєтеся лідером команди?

- Мені дуже приємне таке визнання – це означає, що я добре працюю. А щодо лідера, то ним є кожен гравець нашої команди на своїй позиції. Мабуть, я лідер на лівому фланзі півзахисту. Ми почуваємося впевнено та будемо боротися за перемогу.

- Ви можете пообіцяти, що забєте завтра знову?

- Ні, не буду цього робити. Можу лише пообіцяти, що ми битимемося до кінця, побачимо, що з цього вийде.

- Ви коли-небудь були у Празі? Чим вона вам запамяталася?

- Так, коли я був молодшим, кілька разів бував у цьому місті, причому цілий тиждень. Від столиці Чехії тоді залишилися найкращі враження, сподіваюся, цього разу від візиту залишаться такі ж приємні спогади.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер