«Динамо» відвідало поранених військових

«Динамо» відвідало поранених військових

У своєму нещодавньому відеозверненні наші футболісти сказали справедливі слова - у цій жорстокій війні за незалежність нашої Батьківщини бореться уся Країна, де кожен воює на своєму місці. Хтось в інтернеті, інформуючи весь світ про жахливі злочини, скоєні росіянами. Хтось на операційному столі, рятуючи від смерті військових та цивільне населення. А хтось – на полі бою, відчайдушно б'ючись за наше майбутнє ціною власного здоров'я та життя.

Зібравшись разом на Заході Україні, київське «Динамо» взяло шефство над низкою дитячих будинків та освітніх організацій, а гравці продовжують власноруч фінансово допомагати нашій армії.

У середу кияни повним складом і тренерським штабом відвідали одну з лікарень, щоб особисто потиснути руки пораненим бійцям ЗСУ. «Наразі мені важко щось говорити... Не кожного дня я дивлюся в очі справжнім героям. Ви – наш приклад, і завжди ним будете!» - розпочав зустріч із військовими один із лідерів динамівського колективу Віталій Буяльський.

Наші хлопці заходили до кожної палати, спілкуючись з усіма героями. Деякі військові розповідали свої історії – як і чому опинилися у шпиталі. Хтось із гордістю казав, що регулярно відвідував матчі «Динамо» у Києві, а хтось, користуючись нагодою, засипав запитаннями футболістів улюбленого клубу. Один із військових, закінчуючи свою важку розповідь, підсумував - «Хлопці, тепер ви розумієте, що найближчими роками маєте виграти Лігу чемпіонів?»…

Олег Гусєв, під керівництвом якого кияни продовжують нині тренувальний процес на Заході України, особисто подарував кожній палаті пам'ятні сувеніри та футболки, підписані за кілька хвилин до цього кожним із його підопічних. Динамівці щиро бажали пораненим героям якнайшвидшого одужання та запрошували їх на перший же домашній матч команди у мирному Києві.

В одній із палат лежала жінка, взвод якої загинув на її очах. Вона пережила те, що не дай Бог пережити жодному. Проте, побачивши Циганкова та Шапаренка, одразу вибігла з кімнати з яскравою усмішкою на обличчі та зробила з кожним із них фото на згадку, додавши: «Мій син буде в шоці!». У цей щемний момент неможливо було не пустити сльозу…

Із самого початку АТО на Донбасі «Динамо» дотримується традиції – щомісяця допомагати пораненим захисникам. Відтоді клуб систематично виділяє кошти на закупівлю медичного обладнання, реабілітацію пацієнтів, інші їхні потреби. Не забуваючи і про живе спілкування зі своїми гравцями, котрі регулярно навідуються до військового госпіталю з наборами пам'ятних сувенірів. Як флагман українського футболу, «Динамо» має у своєму активі чималий досвід допомоги військовим та реалізації інших соціальних проектів.

З гордістю заявляємо – ФК «Динамо» Київ підтримувало, підтримує і завжди підтримуватиме наших військових, доблесні ЗСУ, що душу і тіло кладуть за свободу Незалежної України!

Слава Нашій Україні! Слава нашим Героям!

Все буде Україна!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер