Другий день зборів: робота у фітнес-залі

Другий день зборів: робота у фітнес-залі

Київське «Динамо» втягується у ритм першого зимового міжсезонного збору в Іспанії.

Ранок другого дня був присвячений роботі у фітнес-залі готелю, обладнаному екіпіровкою для спеціальних силових вправ, що ідеально підходять для тренувань футбольних команд.

Гравці були поділені на дві групи для комфортної роботи і після невеликої розминки та розтяжки розпочали комплекс вправ, розроблений тренером з фізичної підготовки.

Спочатку тренери показали, як гравцям потрібно виконувати кожну вправу, після чого футболісти, розбившись на групи по кілька людей, почали проходити станції, виконуючи різні вправи по черзі.

Серед них були як класичні силові вправи, такі як жим штанги на похилій лаві, вправа з канатом для кросфіту, так і незвичайні, особливо корисні для футболістів – наприклад, біг із штовханням так званих санок з обтяжувачем.

Ця вправа викликала найбільше емоцій, і хлопці щиро та емоційно підтримували кожного, хто проходив це випробування.

Взяв участь у цій та інших вправах і асистент головного тренера Огнен Вукоєвич, який ще під час кар’єри гравця виділявся силовими характеристиками.

Також серед особливо корисних «футбольних» вправ було утримання м'яча, прикриваючи його корпусом, тоді як опонент намагався виштовхнути гравця за допомогою величезного м'яча для фітнесу.

- На ранковому занятті гравцям було запропоновано комплекс вправ для розвитку швидкісно-силових якостей – потужності, сили та швидкості. Такі тренування потрібно проводити принаймні тричі на тиждень, – розповів тренер з фізпідготовки «Динамо» Віталій Кулиба. – У Києві ми зараз щодня працювали у залі. Деякі вправи ми виконуємо регулярно, але були й нові, приміром на біговій доріжці з опором. Хоча подібну вправу ми виконували під час зборів у Марбельї, де була подібна зала.

Кожну вправу гравці виконували швидко, на кожен підхід було відведено певний час, між ними були невеликі перерви. Хоча гравці провели заняття на позитиві, наприкінці тренування втома сильно відчувалася.

Після денного відпочинку команда відточуватиме свої навички та ігрові зв'язки вже на футбольному полі, де проведе вечірнє тренування.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер