Суперкубок України. Післяматчева прес-конференція Роберто Де Дзербі

Суперкубок України. Післяматчева прес-конференція Роберто Де Дзербі

Головний тренер донецького «Шахтаря» Роберто Де Дзербі прокоментував перемогу над київським «Динамо» в матчі за Суперкубок України.

- Що ви сказали своїм гравцям, що вони вийшли на гру такими агресивними?

- Я сказав, що ми - «Шахтар», престижний клуб, який багато виграв. Але в минулому сезоні ми нічого не виграли, чемпіоном стало «Динамо». У моїй команді зібрані сильні футболісти, вони повинні більше вірити в себе, додати в сміливості і характері. Якщо це станеться, то відстань між нами і «Динамо» зменшиться. Це я і сказав команді.

- Своїми емоційними діями в технічній зоні ви хотіли передати градус зарядженості команді, завести її?

- Для гри в футбол потрібні не тільки ноги, але і мізки, і серце. Я дуже люблю працювати над тактикою та технікою, але якщо немає правильних емоцій, то тактика і техніка не дуже допомагають.

- Чи здивував вас вихід Супряги в стартовому складі «Динамо»?

- Вважаю, що Супряга - сильний футболіст. А «Динамо» - сильна команда, яка три рази поспіль завойовувала Суперкубок України. Команда, яка виграла минулий чемпіонат з 11-очковим відривом від «Шахтаря». Команда, у якій є Луческу. Як тренер він, напевно, виграв більше всіх в Україні. Для нас, молодих тренерів, Луческу - це майстер. Тому неважливо, хто грає у майстра. У «Динамо» також грають сильні футболісти і були хороші придбання.

- Мірча Луческу сказав, що сьогодні з боку лавки «Шахтаря» не було поваги щодо до «Динамо». Як ви можете це прокоментувати?

- Я поважаю всіх. Але якщо Луческу каже, що у нас не було поваги, тоді як він сам в кожному матчі додає тиску на арбітрів, то такі моральні уроки я не приймаю. «Динамо» виграло чемпіонство, і вони це заслужили. Для мене Луческу - маестро. «Динамо» - важлива команда, але «Шахтар» - теж. Я ніколи не надаю тиску на арбітрів. Але мені не подобається, коли хтось вважає мене дурнем.

- «Динамо» почало матч гостріше, створивши кілька небезпечних моментів біля ваших воріт. За рахунок чого «Шахтарю» вдалося переломити хід гри?

- «Динамо» створює гольові шанси, тому що у них сильна команда. Але у нас теж була хороша можливість, щоб забити, в моменті з Траоре. Думаю, що коли Матвієнко вимушено залишав поле, ми втратили в організації гри і не пресингували жорстко, як діяли потім протягом усього матчу. Сильна команда «Динамо» створила нам складності, але не більше.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер