У новий сезон – з новими технологіями

У новий сезон – з новими технологіями

До старту нового чемпіонату ретельно готуються не тільки вболівальники «Динамо», але й клубна інфраструктура. З нового сезону на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського, де команда Юрія Сьоміна проводить всі свої домашні матчі, планується ввести нову систему продажу квитків, а також входу на стадіон, що дозволить зробити відвідування футбольних матчів ще комфортнішими для вболівальників. Докладніше про нововведення розповів кореспонденту офіційного клубного сайту керівник відділу комплексних проектів компанії «Софт Маркет», яка займається впровадженням нових технологій, Артем Тарабан:

- Система, яка буде встановлена на стадіоні «Динамо», – це автоматизований спосіб продажу квитків, який дозволяє прискорити процес обслуговування вболівальників касами на самому стадіоні. Це те, що буде зроблене в першу чергу за планом впровадження. По-перше, ми плануємо змінити систему продажу квитків. Раніше готові квитки продавалися в касах і в розповсюджувачів із надрукованим сектором і номером місця, що обмежувало вболівальників у виборі. Підходячи до каси, людина мала справу тільки із певним набором секторів і місць, які були видані даному касиру. Тепер уболівальники матимуть можливість купити квитки на будь-які вільні місця, як у кінотеатрі.

Також шанувальники футболу зможуть бачити план стадіону і секторів, де будуть вказані вільні місця, зайняті (придбані) і зарезервовані. Таким чином, розширюється можливість вибору.

- А як виглядатиме сам квиток?

- Він буде трохи менший за розміром, ніж раніше, із повнокольоровим друком, логотипом «Динамо», рекламною інформацією і всією необхідною атрибутикою, як і раніше.

- Як можна буде зарезервувати квитки?

- Надалі – через інтернет. Це один з останніх планів впровадження. Також при бажанні футбольного клубу замовляти перепустки можна буде і за телефоном. Єдине обмеження – квитки потрібно забирати за певний час до початку матчу, за який, у разі відмови, їх можна буде продати.

- Які терміни реалізації цього нововведення?

- Керівництво «Динамо» планує продавати квитки за новою системою вже на перший матч внутрішнього чемпіонату. Але ці терміни достатньо стислі, тому немає гарантії, що в них вдасться вкластися. Але, гадаю, на наступні матчі продаж квитків буде здійснюватися за автоматизованою системою.

- У чому полягає новий спосіб пропуску вболівальників на стадіон?

- Це другий крок програми з впровадження. На вході на стадіон ми встановимо турнікети, а на квитках друкуватиметься спеціальний штрих-код, за яким здійснюватиметься пропуск уболівальників на стадіон. Достатньо буде його піднести до сканера на турнікеті, який його зчитає і дасть сигнал про дозвіл або заборону входу (якщо цей квиток вже був пропущений).

- Чи передбачена можливість виходу із стадіону, наприклад, під час перерви?

- Ні. Сама система дозволяє це робити, але ми отримали завдання від керівництва стадіону зробити так, щоб уболівальник міг пройти на його територію лише один раз.

- Чи відпаде необхідність у перевірці квитків наживо?

- Вона здійснюватиметься лише під час входу на сам сектор.

- Чи є можливість «обдурити» нову систему?

- Немає. Якщо квиток вже був пропущений через систему, повторний вхід неможливий. Усі штрих-коди, які наносяться на квитки, унікальні. А зробити аналогічний квиток достатньо складно, оскільки його поліграфія незвичайна. Окрім цього, зверху знаходиться термошар, тому по самому малюнку й якості квитка видно, справжній він чи ні.

- Коли буде введена ця система?

- Орієнтовно 19-го липня під час першого домашнього матчу «Динамо», але терміни можуть змінитися. Все залежить від технічних обставин.

- Чи будуть такі нововведення зручнішими для вболівальників?

- Звичайно. Позитивні сторони нових систем також очевидні і для керівництва стадіону, оскільки вони дають можливість змінити його подальшу стратегію роботи, цінову політику і т.д. В майбутньому при підключенні веб-ресурсу вболівальники зможуть самі стежити за наповнюваністю стадіону, вільними й зайнятими місцями, вартістю квитків і т.д.

- Введення цієї системи вплине на ціну квитків?

- Швидше за все, ні. Хоча це питання потрібно адресувати не мені. Але, гадаю, це не має вплинути на ціну.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер