Віталій Сівков: «Досвід «Мілана» для «Динамо»

Віталій Сівков: «Досвід «Мілана» для «Динамо»

В останніх числа травня перший віце-президент ФК «Динамо» (Київ) Віталій Сівков вирушив із робочим візитом до Італії. Два дні один із керівників клубу провів у футбольному клубі «Мілан». Про результати поїздки Віталій Сівков розповів кореспонденту www.fcdynamo.kiev.ua.

- Футбольний клуб, як і будь-яке інше підприємство, повинен невпинно розвиватись і вдосконалюватись. Наприкінці минулого року президент «Динамо» Ігор Суркіс, бажаючи підвищити ефективність і якість роботи підрозділів клубу, поставив питання по кожному з них. Тому поїздка в один із провідних клубів світу, робота в якому поставлена на найвищому рівні, виявилась дуже інформативною і корисною. У рамках візиту ознайомився з організацією структури управління клубу, побудуванням стосунків між акціонерами, плануванням і виконанням бюджету, роботою зі спонсорами, питаннями управління персоналом, взаємодією між відділами і підрозділами, реалізацією маркетингових прав тощо. Між «Міланом» і «Динамо» давно встановились міцні партнерські стосунки, що й сприяло плодотворності мого візиту. Завдяки Ігорю Суркісу і Резо Чохонелідзе стали можливими мої зустрічі з фінансовим директором «Мілана» Массімо Компіолі, директором з маркетингу Мауро Мазі, керівником комерційних ігор Умберто Гандіні. Також відвідав клубну базу «Міланелло» і ознайомився з ї роботою.

- Спробуйте порівняти роботу адміністративних, господарських, комерційних служб «Динамо» і «Мілана».

- Можу сказати, ми крокуємо у вірному напрямку. «Мілан» у нинішньому вигляді з’явився не за один рік. Це плід копіткої щоденної праці сотні людей, тон якій завдавав Сільвіо Берлусконі, прийшовши на посаду президента у 1986 році. Зараз бюджет «Мілана» становить близько 220-230 млн. євро, із яких 60 відсотків клуб заробляє сам. «Динамо», у свою чергу, як суб’єкт господарської діяльності почав розвиватись із 1993 року, із приходом Григорія та Ігоря Суркісів. Нам ще далеко до показників італійського суперклубу, але тут потрібно враховувати економічні умови країни, купівельну спроможність населення та інші фактори. Аналізуючи організаційну та управлінську структуру обох клубів, можу сказати, що в них багато спільного. А от чому нас слід приділити більше уваги, так це маркетинговій діяльності. За словами, Мауро Мазі, надаючи компаніям-партнерам право використовувати бренд «Мілан», клуб в середньому заробляє 25 млн. євро щорічно.

- Проаналізувавши досвід «Мілана», які зміни будуть введені в «Динамо»?

- Плануємо запровадити новий підхід у виплаті заробітної платні нашим юним гравцям, починаючи від Академії ДЮФШ і закінчуючи «Динамо-2»,який стимулюватиме ріст майстерності футболістів і їх роботі над собою. Також клуб стане ще більш прозорим для громадськості. Про роботу відділу маркетингу я вже згадував, це ж стосується і роботи зі спонсорами. Зараз у нас є два партнера в області медицини «Євролаб» і «Борис». Укладено договір із «Міцубіші», переглядаються, у кращу для нас сторону, умови співпраці з «Адідас». До кінця року діє контракт із німецькою фірмою «Хама», яка займається просуванням різноманітної продукції під нашим брендом у провідних торговельних мережах України. Ведуться перемовини з компанією-авіаперевезником. Усе це дозволить залучити додаткові фінансові ресурси для розвитку клубу. Будуть й інші нововведення, але для їх реалізації потрібен час.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер