Гол та асист Шапаренка допомогли збірній України обіграти Словаччину на Євро-2024

Гол та асист Шапаренка допомогли збірній України обіграти Словаччину на Євро-2024

У п'ятницю, 21 червня, збірна України провела другий матч у фінальній частині Євро-2024. Суперником підопічних Сергія Реброва стала команда Словаччини.

До очного поєдинку опоненти підходили в різному настрої. У першому турі «жовто-сині» сенсаційно поступилися з великим рахунком румунам (0:3), а словаки не менш несподівано обіграли потужну збірну Бельгії (1:0).

Тренерський штаб нашої збірної відчутно змінив стартовий склад порівняно з першим матчем, у тому числі з перших хвилин поєдинок розпочали четверо динамівців: місце на правому фланзі захисту зайняв Олександр Тимчик, у центрі поля діяли Володимир Бражко та Микола Шапаренко, а ближче до атаки на фланзі розташувався Андрій Ярмоленко.

Словаки розпочали матч з позиції сили, змусивши наш захист та воротаря попрацювати. Щоправда, на 17-й хвилині ніхто не зміг завадити Івану Шранцу замкнути навіс Лукаса Харасліна та головою пробити з близької відстані повз Анатолія Трубіна - 0:1.

Після цього ініціатива перейшла до українців, і моменти почали виникати біля воріт суперника. Міг відзначатися Тимчик, але після удару Олександра з близької відстані м'яч влучив у стійку. Обмін моментами продовжувався, і на 54-й хвилині «жовто-синім» вдалося зрівняти рахунок. Наші хлопці провели атаку по центру, м'яч було доставлено на лівий кут штрафного майданчика, Олександр Зінченко прострілив у район 11-метрової позначки, і Шапаренко в дотик пробив у кут воріт - 1:1.

До кінця поєдинку залишалося достатньо часу, аби вирвати перемогу, і підопічні Сергія Реброва домоглися свого. Спочатку після удару Михайла Мудрика м'яч удруге за гру струсонув стійку, а на 80-й хвилині «жовто-сині» все ж вийшли вперед. Шапаренко слідом за голом записав на свій рахунок асист - після пасу Миколи точного удару по воротах завдав Роман Яремчук.

Таким чином, 26 червня на збірну України чекає вирішальний матч на груповому етапі. «Жовто-сині» зіграють проти команди Бельгії, цей поєдинок відбудеться у Штутгарті та розпочнеться о 19:00 за київським часом.

Євро-2024, група Е, 2-й тур

Словаччина - Україна - 1:2

Словаччина: Дубравка, Пекарик, Вавро, Шкріньяр, Ганцко (Оберт, 67), Лоботка, Куцка, Дуда (Бенеш, 60), Шранц (Зауер, 86), Хараслін (Суслов, 67), Боженік (Стрелец, 60).

Україна: Трубін, Тимчик, Забарний, Матвієнко, Зінченко, Бражко (Сидорчук, 85), Шапаренко (Таловєров, 90+2), Судаков, Мудрик (Маліновський, 85), Ярмоленко (Зубков, 67), Довбик (Яремчук, 67).

Голи: Шранц (17) - Шапаренко (54), Яремчук (80).

Попереджений: Яремчук (84).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер